Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksen päätöksiä 2.5.2022

Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan Krunnin (Poroluodonkarin) laitureiden luovuttamisesta Kälviän ja Ullavan jakokunnalle. Noin 8 kilometrin päässä Trullevin kalasatamasta sijaitseva Poroluodonkari on kokonaisuudessaan jakokunnan omistuksessa. Sen satamassa on neljä laituria, joista yksi olisi jatkossakin saarella vierailevien venekuntien vapaassa käytössä.  Laiturit luovutetaan Kälviän ja Ullavan jakokunnan yhteismaa-alueiden osakaskunnalle 12 000 euron hinnalla.

Kokouksessa päätettiin myös uutta kaupunkistrategiaa toteuttavien kehittämisohjelmien valmistelusta. Kehittämisohjelmat täsmentävät ja tarkentavat strategian tavoitteita, ja ovat pohjana vastuualueiden vuosittaisille toimintasuunnitelmille. Uusi kaupunkistrategia sisältää 11 kehittämisohjelmaa, joille määriteltiin vastuuhenkilöt ja valmistumisaikataulut.

Kaupunginhallitus päätti myös, että kaupunki siirtyy avoimeen ostolaskudataan 7.3.2022 tehdyn valtuustoaloitteen mukaisesti. Ostolaskudatan julkaiseminen on kunnille vapaaehtoinen, demokratiaa ja läpinäkyvyyttä lisäävä toimintatapa. Avoin ostolaskudata julkaistaan jatkossa kerran vuodessa tilinpäätöksen laadinnan yhteydessä. Ensimmäinen avoin ostolaskudata julkaistaan kevättalvella 2023, kun tilinpäätös 2022 valmistuu. Tiedot julkaistaan Excel-taulukkona, joka sisältää mm. ostolaskujen toimittajan, tapahtuman kirjausajankohdan, kustannuspaikan ja laskun summan. Kyseessä on laaja taulukko, joka sisältää suurimman osan kaupungin noin 50 000 vuosittaisesta ostolaskusta. Tietosuojasyistä alkuvaiheessa ei julkaista toiminimien ostolaskutietoja.

Pöytäkirja KH 2.5.