Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus käsitteli vuoden 2024 talousarvion

Kaupunginhallitus käsitteli kaupunginjohtajan esitystä vuoden 2024 talousarvioksi 24.-25.10. ja päätti esittää siihen joitakin muutoksia ja lisäyksiä. Merkittävimpiä muutoksia esitetään Kokkola-tukeen, kulttuurilaitosten tukeen sekä työmarkkinatuen kuntaosuuksiin. Muutoksilla ei ole vaikutusta talousarvion noin 3,3 miljoonan euron alijäämään.

Talousarvio 2024 sekä vuosien 2025–2026 taloussuunnitelma etenevät kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi 13.11.

Kokkola-tukeen muutoksia

Kokkola-tukea korotetaan 300 euroon, ja sitä maksetaan alle 1,5 -vuotiaiden lasten huoltajille. Tätä vanhempien lasten osalta kuntalisää ei makseta. Tämänhetkinen Kokkola-tuki (200 €) on maksettu perheille, joiden alle 3-vuotiaat lapset eivät osallistu kunnalliseen varhaiskasvatukseen.

Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustus ja vuokratuki pienenee, perusopetukseen lisää resursseja

Perusopetuksen toimintakulujen määrärahaa lisätään 206 000 eurolla, joka käytetään koulunkäynninohjaajien, pienryhmä- ja erityisopetuksen sekä tuntikehyksien resursseihin. Lisäys katetaan taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustus ja vuokratuki -määrärahasta.

Työmarkkinatuen kuntaosuuksien vähentäminen 20 % vuosittain

Työllisyyspalvelujen osalta talousarvioesitykseen lisättiin uusi mittari, jonka mukaan työmarkkinatuen kuntaosuuksien tulee laskea 20 % / v.  Tällä hetkellä Kokkola maksaa työmarkkinatuen kuntaosuutta vuosittain noin 3 miljoonaa euroa.

Esityslistat ja pöytäkirjat