Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus kokoontuu 7.11.

Maanantain kokouksessa päätetään kahden asemakaavan muutoksen käynnistämisestä. Kaavamuutoksia on suunnitteilla Mesilän teollisuusalueelle junaradan, Energiatien, Patamäenpuiston ja Satamatien rajaamalle alueelle.  Toinen asemakaavan muutos koskee ydinkeskustassa Tehtaankadulla sijaitsevaa entistä Anttilan liikekiinteistön tonttia. Molemmat asemakaavan muutokset ovat vaikutuksiltaan merkittäviä, ja ne hyväksytään aikanaan kaupunginvaltuustossa.

Kaupunginvaltuusto päätti lokakuussa Kokkolan Urheilupuisto -hankkeen toteutuksesta. Hankkeen ohjausryhmänä toimiva kaupunginhallitus päättää maanantaina hankkeen ensimmäisen kehitysvaiheen (KAS1) käynnistämisestä. Kehitysvaiheen tavoitteena on laatia monitoimiareenalle ja jalkapallostadionille suunnitelmat ja tavoitekustannukset, osallistaa sidosryhmiä suunnitteluun, valmistella rakentamisvaiheen käynnistämistä sekä hakea rakennuslupa ja OKM:n liikuntapaikkarakentamisen tukea.

Esillä on myös lausunto kansallisen metsästrategian 2035 luonnoksesta. Kansallisessa metsästrategiassa pyritään tunnistamaan keinoja turvata suomalaisen metsäosaamisen taso, metsien kestävän käytön jatkuvuutta ja metsäsektorin kansantaloudelle tärkeät toimintaedellytykset. Lausunnossaan Kokkolan kaupunki korostaa metsien merkitystä Suomelle ja suomalaisille, ja nostaa esille erityisesti työllisyys- ja talousnäkökulmat harvaan asutulla alueella.

Esityslista 7.11.2022