Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus kokoontuu 9.8.

Kokkolan kaupunginhallitus kokoontuu vielä maanantaina 9.8. vanhassa kokoonpanossaan. Runsaan viikon kuluttua, maanantaina 16.8. toimikautensa aloittaa uusi valtuusto, joka hyväksyy kokouksessaan kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokoonpanot alkavalle valtuustokaudelle.

Kaupunginhallituksen esityslistalla ovat käräjäoikeuden lautamiesten, kiinteistötoimitusten uskottujen miesten sekä poliisin neuvottelukunnan jäsenten vaalit. Kaupunginhallitus käsittelee myös maksuvalmiuden tasaamista ja päättää ylimääräisestä 10 miljoonan euron lainanlyhennyksestä ja kehittämisinvestointien vaikuttavuusarvioiden tekemisestä. Esityslistalla ovat myös talousraportti 6/2021 ja talousennuste 2021. Ennusteen mukaan tilikauden tulos asettuu lähelle nollatasoa.

Kaupunginhallitus päättää myös hallintosäännön pykälän 11 tarkastamisesta kuulumaan siten, että sivistys-, kaupunkirakenne- tai rakennus- ja ympäristölautakunnan varapuheenjohtajana voi toimia myös varavaltuutettu. Käsittelyssä on myös sivistyslautakunnan tehtäviä koskeva asia. Kuntavaalin jälkeen käydyissä puolueiden välisissä neuvotteluissa on esitetty, että sivistyslautakunnan tehtäväalueen jakamista kahden eri lautakunnan alaisuuteen on arvioitava. Esityksen mukaan lautakuntarakennetta koskeva selvitys tehtäisiin syksyn aikana, ja asia tuotaisiin päätettäväksi ennen vuodenvaihdetta.

Kaupunginhallitus päättää myös henkilöstöjohtajan viran julistamisesta haettavaksi 10.8. alkaen kaupungin nykyisen henkilöstöjohtaja Eija Pienimäen siirtyessä toisen työnantajan palvelukseen syyskuussa.

Esityslista ja aiemmat pöytäkirjat