Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 28.11.

Kokouksessa valitaan Piispanmäen monitoimitalon urakoitsijat. Piispanmäen monitoimitalo rakennetaan Hakalahden, Jokilaakson, Lappilanmäen ja Puntuksen asuinalueiden väliin. Monitoimitalo tarjoaa tilat luokkien 0-9 yhtenäiskoululle ja päiväkodille. Se korvaa nykyiset, elinkaarensa päässä olevat Jokilaakson, Hakalahden ja Rytimäen koulut ja vastaa kasvavaan varhaiskasvatuksen tarpeeseen.

Talossa on myös nuorisotoimen ja oppilashuollon tiloja sekä valmistuskeittiö, jossa valmistetaan ruokaa myös muihin yksiköihin. Monitoimitaloon tulee noin 800 koululaista, ja sen päiväkotiin noin 160 lasta. Hanke toteutetaan kokonaisuudessaan leasing-rahoituksella. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa joulukuun 2022 lopulla, ja se valmistuu vuonna 2025.

Kaupunginhallitus päättää henkilöstöohjelman hyväksymisestä vuosille 2022 – 2025. Ohjelmalla määritellään henkilöstöjohtamisen strategiset tavoitteet ja toimenpiteet. Henkilöstöohjelman keskeisiä tavoitteita ovat henkilöstön osaamisen ja hyvinvoinnin kehittäminen, turvalliset ja työkykyä edistävät hyvinvoivat työyhteisöt, monimuotoisuuden johtamisen edistäminen ja vastuullinen, uudistuva ja kokeileva toimintakulttuuri. Näiden pohjalta syntyvä positiivinen ja merkityksellinen työntekijäkokemus heijastuu myös asiakaspalveluun.

Esillä on myös valtuustokausittain päivitettävät omistajapoliittiset linjaukset ja konserniohje. Asia käsitellään myöhemmin kaupunginvaltuustossa.

Kokouksen esityslistalla on myös kaavoituskatsauksen 2023 hyväksyminen. Vuosittainen kaavoituskatsaus kokoaa lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet. Hyväksymisen jälkeen kaavoituskatsaus on nähtävillä kaupungin verkkosivulla kokkola.fi. Kaupunginhallitus käsittelee osaltaan myös Puntusrannan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Asia etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

 

Esityslista 28.11.2022