Hyppää sisältöön

Kaupunginvaltuuston kokous 29.8.2022

Syyskauden ensimmäisessä kokouksessa valtuusto hyväksyi laajan hyvinvointikertomuksen 2018 – 2021. Hyvinvointikertomus on työväline, joka kytkee hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen näkökulman osaksi kunnan toiminnan ja talouden suunnittelua, johtamista ja päätöksentekoa.

Yksityisteiden kunnossapitoa ja hoitovastuuta koskeva asia (§ 68) jätettiin pöydälle. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon johtosäännön päivityksen, samoin hyväksyttiin opas ”Epäasiallisen käytöksen käsitteleminen luottamuselimissä”. Talous- ja henkilöstöraportit 5/2022 ja 1-6/2022 sekä vuosiennuste 2022 hyväksyttiin.

Kokouksessa hyväksyttiin vastaukset yhteensä kolmeen valtuustoaloitteeseen, jotka käsittelivät tuulivoimakaavoituksen vastustamista Kokkolassa (§ 76), hiilikompensaatiometsitystä (§ 77) sekä kaupungin vetovoimaisuutta myös työvoiman suhteen (§ 78).

Kokouksessa jätettiin uusi valtuustoaloite (Pajunpää), joka koskee ei-kaupallisten tapahtumien järjestämiseen liittyvien lupaprosessien sujuvoittamista ja hinnoittelua.

Pöytäkirja 29.8.