Hyppää sisältöön
Öinen näkymä Punaiselle sillalle
Kuvaaja: Hannu Moilanen

Kaupunki rakentaa ja korjaa infrakohteita lähes 6 miljoonalla eurolla

Kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt 9.2. kokouksessaan määrärahojen jaon saneeraus- ja rakennuskohteille. Kuluvan vuoden aikana peruskorjataan muun muassa Punainen silta, jatketaan Pitkänsillankadun saneerausta sekä Piispanmäen liikennejärjestelyjä.

Piispanmäen liikennejärjestelyt aloitetaan tänä vuonna 600 000 € määrärahalla, jolla ennakoidaan syksyllä 2024 valmistuvan Piispanmäen monitoimitalon tarpeita. Kohteen loppurahoitus on suunniteltu vuodelle 2023.

Määrärahoja on varattu myös ELY:ltä siirtyvien liikenneväylien ylläpitoon Kälviällä ja Pohjoisväylällä.

Uudisrakentamiskohteina toteutetaan Linnusperässä Ahlskogintien, Savikuopantien ja kevyenliikenteenväylän rakentaminen. Lahdenperässä puolestaan kohteina ovat Rantadyynintie ja Rantadyyninkuja.

Saneerauskohteista mittavin on edellisvuodelta jatkuva Pitkänsillankadun työ ydinkeskustassa.  Rantakadun saneeraus jatkuu, nyt vuorossa on Pitkänsillankadulta Antti Chydeniuksen kadulle ulottuva osa. Myös Kulmakatu viimeistellään tämän vuoden määrärahoista.

Hakalahdessa saneerataan Huhdantie Antti Chydeniuksen kadun ja Ouluntien väliseltä osuudelta, ja Halkokarilla työ kohdistuu Kaanaanmaantielle välillä Halkokarintie – Vasikkasaarentie. Muita saneerauskohteita toteutetaan muun muassa Ykspihlajassa (Satamakatu välillä Iltaruskontie-Potinrannantien kevyenliikenteenväylä), Kuokkamaalla (Björkgreninpolun hulevesiviemäröinnin parantaminen) ja Kaustarissa (Pärehöylääjäntie, Välimäentie välillä Vanha Ouluntie – Köykärinkuja).

Koko kaupungin alueella määrärahoja on kohdistettu myös katujen päällystämiseen ja katuvalaistukseen, Kohteiden työaikataulut tarkentuvat myöhemmin.