Hyppää sisältöön

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuolto tutkii salmonellaepäilyä

Osalla kokkolalaisessa ravintola Sigrid’sissä ke 27.1. – pe 29.1. ruokailleista asiakkaista on esiintynyt vatsaoireita. Terveysvalvonnan selvityksen mukaan oireilun lähteeksi on varmistunut salmonella. Tyypillisimmät oireet ovat olleet ripuli, kuume, ja vatsakipu.

Sairastuneista henkilöistä, ravintolasta ja sen henkilökunnasta on otettu näytteitä. Bakteerin alkuperää ei vielä tiedetä. Ravintolassa on tehty normaalin siivouksen lisäksi tehosiivous ja laaja desinfiointi heti epäilyn ilmettyä. Ravintola Sigrid’sin toiminta jatkuu normaalisti maanantaina.

Kaikkia (myös oireettomia) ravintolassa 27.-29.1. ruokailleita asiakkaita pyydetään täyttämään sähköinen ruokamyrkytysepäilykysely epidemian laajuuden selvittämiseksi. Linkki kyselyyn.

Epidemian leviämisen ehkäisemiseksi on erityisen tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Mikäli ravintolassa 27.-29.1. ruokailleilla henkilöillä esiintyy kuumetta tai vatsaoireet pitkittyvät, on syytä soittaa omalle terveysasemalle tai viikonloppuna Soiten yhteispäivystykseen 116 117.

Asiasta tiedotetaan lisää maanantaina 8.2. klo 14 jälkeen.