Hyppää sisältöön

Kevätlukukausi käynnistyy lähiopetuksena. Alueellinen kasvomaskisuositus laajennettiin koskemaan alakouluja 5. luokasta lähtien.

Kevätlukukausi käynnistyy Kokkolassa maanantaina 10.1. lähiopetuksena. Mahdollisista muutoksista tullaan tiedottamaan mahdollisimman pian.

Alueellinen covid19-viranomaisryhmä laajensi vahvan maskisuosituksen koskemaan myös alakouluja 5. luokasta alkaen. Laajennettu suositus on voimassa maanantaista 10.1. lähtien toistaiseksi. Vahva maskisuositus on voimassa myös yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Kokkolan kaupunki jakaa edelleen maskeja oppilaitoksissa, jatkossa myös 5.- ja 6.-luokkalaisille. Huolehdi kasvomaskien oikeaoppisesta käyttämisestä ja hävittämisestä.

Muutoksia koronatiedottamiseen

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui 5.1. arvioimaan epidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia. Ryhmä keskusteli myös karanteenipäätöksistä.

Karanteenipäätöksiä ei enää tehdä yhtä laajasti kuin ennen. Jos koululainen sairastuu, hänet määrätään eristykseen, mutta luokkakavereita ei aseteta karanteeniin vaan he jatkavat lähiopetuksessa normaalisti. Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi painotamme, että oireisena tulee pysy kotona.

Huoltajia suositellaan ilmoittamaan Wilma-viestillä oppilaiden koronatartunnoista tai karanteenipäätöksistä oman luokan opettajalle, ryhmänohjaajalle tai rehtorille. Koulut eivät enää saa tietoja tartuntatautiviranomaiselta.