Hyppää sisältöön

Kiviniityn ja Länsipuiston yläkouluille laajennettu kasvomaskisuositus

Kokkolan kaupunki tarkentaa THL:n jo aiemmin yläkouluille antamaa kasvomaskisuositusta koskemaan erityisesti lukioiden kanssa samassa kiinteistössä toimivia kouluja.

Kaupungin laajennetun johtoryhmän 29.1. linjaama suositus on tässä vaiheessa yksikkökohtainen ja koskee Länsipuiston ja Kiviniityn kouluissa opiskelevia perusopetuksen oppilaita luokka-asteesta riippumatta, sekä tilojen iltakäyttäjiä. Ennakoivalla toimenpiteellä pyritään estämään koronavirusepidemian nopeaa leviämistä ja turvaamaan opetuksen häiriötön jatkuminen sekä perusopetuksessa että lukiossa. Lukioissa vahva kasvomaskisuositus on jo voimassa. Tämä suositus astuu voimaan maanantaina 1.2. ja on voimassa toistaiseksi.

Kaupunki on jo jakanut kasvomaskit kaikille yläkouluille 7.-9. –luokkien oppilaiden käyttöön. Kaupunki ja opetuspalvelut kiittävät oppilaita ja opiskelijoita suosituksen sitoutuneesta noudattamisesta, joka osaltaan on auttanut hyvän terveysturvallisuustilanteen ylläpitämisessä.

Penkkarit ja vanhojen tanssit siirtyvät

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriö OKM:n kanssa torstaina 28.1. antanut ohjeen kaikkien penkkareihin ja vanhojen päivään liittyvien tapahtumien toteuttamisesta koronavirusepidemian vuoksi myöhempänä ajankohtana. Ohje koskee koko maata. Kokkolan lukiot noudattavat ohjetta, ja tilaisuudet siirretään. Lukiot tiedottavat muutoksista suoraan opiskelijoille.