Hyppää sisältöön

Kokkola ottaa käyttöön leviämisvaiheen suositukset

Alueellinen COVID19-viranomaisryhmä on sunnuntaina 16.5. todennut Soiten alueen olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa. Myös Kokkolan kaupungin laajennettu johtoryhmä kokoontui sunnuntaina.

Tällä hetkellä tartunnat leviävät erityisen nopeasti nuorten keskuudessa. Lukiot ovat etäopetuksessa maanantaista alkaen. Kokkolan yläkoulut siirtyvät etäopetukseen tiistaista 18.5. alkaen. Koulut tiedottavat oppilaita ja huoltajia käytännön järjestelyistä Wilman kautta.

Kokkolan kaupunki vetoaa voimakkaasti erityisesti nuoriin ja pyytää välttämään kaikkea vapaa-ajalla tapahtuvaa kokoontumista tartuntojen leviämisen estämiseksi. Urheilu- ja harrastustoiminnassa noudatetaan leviämisvaiheen ohjeita toiminnan keskeyttämisestä.

Leviämisvaiheessa vahva kasvomaskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita julkisissa tiloissa, perusopetuksessa, julkisessa liikenteessä sekä kaikissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Varhaiskasvatuspalvelut ja alakoulut toimivat normaalisti. Kaupungin henkilökunta on siirtynyt etätyöhön kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Myös kaupungin toimielinten kokoukset järjestetään etäyhteyksin.

 

Koronatilanteen vaikutukset kaupungin palveluihin kootusti.