Hyppää sisältöön

Kokkola rakentaa vuonna 2021

Vuoden 2021 infrarakentamisen määrärahat on jaettu kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa 10.helmikuuta. Keskustan alueen suurimmat investoinnit kohdistuvan Tapahtumapuiston ja uuden Suntinraitin ja Valmentajantien alueelle. Muita isoja kohteita ovat muun muassa Topparinraitti ja Itäinen Venevajantie. Katusaneerauskohteita ovat mm. Pitkänsillan- ja Kauppatorinkadut. Mesilässä kevyen liikenteen väylä linjataan uudelleen Vasarakujalta Patamäen vieritse kohti rautatien alikulkua. Kaiken kaikkiaan liikenneväyliä rakennetaan ja kunnostetaan yhteensä 4 miljoonalla eurolla.

Puisto- ja viherrakentamisen puolella perusparannetaan Kirkonmäenpuistoa ja Kälviän Silmukkalanpuistoa. Uudiskohteena rakennetaan Viinitarhanpuisto Kaanaanmaan alueelle. Myös Suntin kunnostusta ja keskustan alueen puistojen kehittämistä jatketaan. Puistoihin tuodaan muun muassa lisää väriä.

Työkohteiden tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin. Töiden alkamisesta tiedotetaan kohteittain kaupungin verkkosivulla ja suoraan alueen asukkaille.