Hyppää sisältöön

Kokkola tarjoaa myyntipaikkoja ketterille kioskeille

Kesän 2021 uutuutena Kokkolan kaupunki tarjoaa tilapäiseen kioskitoimintaan tarkoitettuja myyntipaikkoja eri puolilla kaupunkia. Ketterät kioskipaikat on tarkoitettu elintarvikemyyntiin, joka tapahtuu kioskivaunusta tai -ajoneuvosta. Myyntipaikat eivät ole pysyviä, vaan kioskitoimija tuo tullessaan kaiken tarvitsemansa, vie lähtiessään jätteet pois ja jättää paikalle ainoastaan tyytyväisiä asiakkaita. Myyntiaika on klo 7 – 22.

Paikoilla ei vesi- tai viemäriliitäntöjä, ja mahdollisesta sähkön hankinnasta vastaa yrittäjä. Paikkoja ei voi varata etukäteen, vaan kunkin myyntipaikan käyttöoikeus on sillä toimijalla, joka kunakin päivänä on ensiksi saapunut paikalle. Mikäli kohteessa on esimerkiksi tapahtuma-, työmaa- tai kerhotoimintaa, paikka ei ole myyjien käytössä.

Ketterän kioskipaikan hakija täyttää hakemuksen kaupungin sähköisessä lupapalvelussa. Luvan minimiaika on yksi kuukausi ja hinta 150 € / kk. Luvan voimassaoloaikana myyjä voi käyttää mitä tahansa myyntipaikkaa.

Ketterille kioskeille on määritelty Kokkolassa yhteensä 13 myyntipaikkaa. Paikkoja on Länsipuistossa, Torkinmäen liikuntapaikalla, Isokylän lähiliikuntapaikalla, Halkokarin muistomerkin pysäköintialueella, Urheilutalon takana olevalla kentällä ja Urheilutalon pysäköintialueella, Mannerheiminaukion pohjoispäädyssä, Pajurinteen leikkipuistossa, Brennerin puistossa, Kuutamopuistossa, Potinrannassa, Lohtajan urheilukentän pysäköintialueella, sekä Veikko Vionojan koulun pysäköintialueella. Osa paikoista on myyntikäytössä vain kouluajan ulkopuolella. Ketterien kioskien tarkemmat myyntipaikat on merkitty myös Kokkolan karttapalveluun .

Ketterien kioskien lisäksi kaupunki tarjoaa myös pitkäaikaisempia myyntipaikkoja jäätelö- tai grillikioskeille tai vastaaville toimijoille.

 

Tutustu myyntipaikkoihin ja lupaehtoihin, ja varaa paikka!