Hyppää sisältöön

Kokkolan ilmastovahti on nyt julkaistu

Kokkolan kaupunki on ottanut käyttöön ilmastovahti-palvelun. Ilmastovahdin avulla pystytään seuraamaan kaupungin ilmastotyön etenemistä. Se antaa ajantasaisen kuvan ilmastotyöstä ja auttaa arvioimaan toimenpiteiden vaikutuksia.

Ilmastovahtia päivitetään ja kehitetään jatkuvasti. Palvelulla parannetaan päättäjien, asukkaiden ja sidosryhmien mahdollisuuksia seurata ja vaikuttaa kaupungin ilmastotyöhön.

Ilmastovahdin teemat ja toimenpiteet perustuvat valmisteilla olevaan Kestävästi kehittyvä hiilineutraali Kokkola 2035 -kehitysohjelmaan (Kokkolan kaupungin ilmasto-ohjelma). Ilmastovahti kokoaa kaupungin ilmastotoimenpiteet. Toimenpiteitä tehdään ja suunnitellaan koko kaupunkikonsernissa ja kaupungin tytäryhtiössä.

Ilmastovahdin käyttöönotto on osa ympäristöministeriön rahoittamaa Kuntien ilmastosuunnitelmat -hanketta. Hankkeessa laaditaan Kokkolan kaupungille ilmasto-ohjelma vuosille 2025-2035.

Ilmastovahti julkaistaan suomenkielisenä, ja ruotsinkielinen versio otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna. Palvelu on toteutettu suomalaisella Kausal-alustalla.

 

Tutustu Ilmastovahtiin täällä (linkki aukeaa uuteen välilehteen)