Hyppää sisältöön

Kokkolan kaupungin kunniamitalien saajat 2021

Kokkolan kaupungin kunniamitalit luovutetaan kotikaupunkiaan ansiokkaasti palvelleille henkilöille Kokkolasalissa perjantaina 10.9. klo 15.00 järjestettävässä juhlatilaisuudessa.

Kultainen, hopeinen tai pronssinen kunniamitali voidaan myöntää kokkolalaiselle, joka työpanoksellaan on näyttävästi tuonut kotikaupunkiaan esille, ansioituneelle luottamushenkilölle tai kaupungin nykyiselle tai entiselle työntekijälle ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kunnallisesta toiminnasta tai kiitollisuuden osoituksena huomattavista palveluksista. Kunniamitali voidaan myöntää myös ansioista tieteen tai taiteen alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästi panoksesta yhteiskuntaelämässä sekä merkittävästä saavutuksesta urheilun parissa.

Kaikkiaan kunniamitaleita myönnetään tänä vuonna 24 henkilölle.

Kultaisen kunniamitalin saavat

  • CABB Oy:n väistyvä toimitusjohtaja Juha Hiironen pitkästä urastaan alueen merkittävän työnantajan johdossa.
  • Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi etenkin ansioituneesta työstään Soiten koronatyön johtajana.
  • Työplus oy:n entinen toimitusjohtaja Jarmo Nissi pitkästä työurastaan kaupungin ja Työplus oy:n palveluksessa, sekä panoksestaan lukuisissa luottamushenkilötehtävissä.
  • Kaupunginvaltuutettu Pekka Nurmi ansioistaan pitkän linjan kunnallispoliitikkona ja panoksestaan useissa kunnallisissa luottamustehtävissä.

Hopeinen kunniamitali

Hopeinen kunniamitali myönnetään kotiseutuasiantuntija Helena Anttiroiko-Mehtälälle, kulttuurisihteeri Kirsi Hänniselle, asiamies Esko Keski-Vähälälle, toimittaja Tom Johanssonille sekä kaupunginvaltuutettu Marlén Timoselle.

Pronssinen kunniamitali

Pronssinen kunniamitali myönnetään tarkastuslautakunnan pitkäaikaiselle jäsenelle Hannele Zittingille, yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainbergille, kestävyysjuoksija Nina Chydeniukselle, talouspäällikkö Hanna Ekholm-Kippolle, Paikallishistorian Erikoistietotoimisto ETT:lle, tarjoilija Hannele Hanssonille, kalastaja Harri Lahdelle, professori Ulla Lassille, valmentaja Rolf Mannströmille, liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvistille, vapaaehtoistyöntekijä Jairi Paloselle, yrittäjä Marjo Säipälle, vapaaehtoistoimija Heikki Teerikankaalle, kaupunginvaltuutettu Petri Tofferille sekä ylilääkäri Markku Vähähyypälle.

Lisäksi tänä vuonna myönnetään erikoismaininnat hengenpelastustehtävistä Aukusti Isomaalle, Niklas Mäenpäälle ja Oliver Tainiolle sekä Timo Seppälälle ja Kokkolan meripelastajille. Bjarne Kallis huomioidaan pitkäaikaisesta urastaan luottamushenkilönä ja kuntavaikuttajana ja Kokkolan Hermeksen ja Kokkolan Tiikereiden edustusjoukkueet huomioidaan saavutuksistaan vuoden 2020 aikana.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja peruspalvelukuntayhtymä Soiten henkilökunta saa tunnustusta ansiokkaasta työstään pandemian aikana Kokkolan ja sen asukkaiden hyväksi.

Kunniamaininnat

Kunniamaininnat kaupungin juhlavuoden toteuttamisesta myönnetään Kokkolan kaupunginteatterille, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterille, Kuoro Kokkola ry:lle, Raimo Vertainen & Guardia Nueva – viihdeorkesterille, Dance All Year Long – tanssihankkeelle sekä kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaukselle, kulttuuriohjaaja Berit Storelle, kaupunginjohtajan sihteeri Sonja Remellille sekä kaupungin puutarhuri Sini Sangille.

Tilaisuudessa ojennetaan myös tasavallan presidentin viime itsenäisyyspäivänä myöntämät kunniamerkit lääkäri Brit Stenmanille ja maanviljelijä Jaakko Lukkarilalle.

Kunniamitalien ja kunniamainintojen myöntämisestä päättää mitalitoimikunta, jonka jäsenet ovat kaupungin luottamushenkilöitä ja kaupunginjohtaja.