Hyppää sisältöön

Kokkolan kaupunki jakoi lähes 30 000 euroa lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseen

Kokkolan kaupungin sivistyspalvelut jakoi lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointirahastosta 29 900 euroa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Kaupunginhallitus päätti keväällä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointirahaston määrärahojen käytöstä. Sivistyspalvelujen hyvinvointi- ja osallisuustiimin esityksestä rahaston varoja käytettiin 16 600 euroa vähävaraisten perheiden tukemiseen. Lisäksi kaupungin liikuntapalvelut jakoi omasta kohdeavustuksen määrärahastaan 13 300 euroa. Urheiluseurojen ja liikuntaa järjestävien tahojen kautta jaettiin siis yhteensä 29 900 euroa liikuntaharrastusten tukemiseen.

Avustusta sai 15 kokkolalaista urheiluseuraa tai liikuntaa järjestävää tahoa, ja avustuksesta pääsivät osallisiksi lähes 100 lasta ja nuorta. Avustuskriteerien mukaisesti tukea saa käyttää jo toimintaan osallistuvien lasten ja nuorten kausi-, lisenssi- ja varustemaksuihin tai tarjoamalla ns. vapaapaikkoja uusille harrastajille. Kulttuuripalvelut jakoi vastaavaa avustusta kolmelle taidekasvatusta tarjoavien organisaatioiden kautta 3 170 euroa. Taidekasvatuksessa avustusta käytettiin lasten ja nuorten lukukausimaksujen kattamiseen.

Soiten lastensuojelun, perhesosiaalityön ja hyväntekeväisyysjärjestö Hopen kautta kaupunki kanavoi 3 424 euron edestä joululahjoja jaettavaksi lasten toiveiden mukaisesti. Lahjoina jaettiin mm. soittimia, maalaustarvikkeita, suksipaketteja, kuntosalikortteja ja uimalippuja Uintikeskus VesiVeijariin.