Hyppää sisältöön

Kokkolan kesä avataan Kauppatorilla

Kokkolan kesä on täynnä kulttuuria erilaisine tapahtumineen, konsertteineen ja näyttelyineen. Kulttuurikesä avataan Kokkolan Kauppatorilla ke 14.6. iltatorin yhteydessä, jolloin lavalle nousee 100-vuotista taivaltaan juhlistava Ykspihlajan Työväen Soittajat solisteinaan Anette Strandenius ja Sami Heinonen. Samassa tapahtumassa julistetaan myös uusi Wanha Kalle.

Kokkolan Wanhan Kallen kunniatehtävä ideoitiin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan piirissä 1990-luvun puolivälissä. Wanhan Kallen tehtävä on kunniarooli, jota ei voi itselleen hakea, siihen kutsutaan. Tehtävään on vuosikymmenen aikana valittu erilaisia, kokkolalaisille tuttuja hahmoja, jotka ovat oman taustansa ja/tai erityisosaamisensa ansiosta aina muokanneet tehtävästä itselleen sopivan. Wanhan Kallen tehtävänä on kaupunkilaisten ja hallinnon välisenä puhemiehenä toimiminen. Kallella on kesällä kiireitä ja erilaisia tehtäviä talvellakin. Hänen hahmonsa on tuttu kaupungin eri tapahtumissa, yhdistysten juhlissa, kouluissa ja päiväkodeissa.

Kokkolan kesän avauksen järjestää Kokkolan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Ykspihlajan Työväen Soittajien kanssa. Kulttuuripalvelut tiedottaa sekä kaupungin että muiden järjestämistä ”Kokkolan kulttuurikesän” tapahtumista säännöllisesti Kokkola-lehdessä sekä Kokkolan kaupungin ja Kulttuuri Kokkolan sosiaalisen median kanavilla. Menovinkkejä kesään voi katsoa myös Kokkolan kaupungin tapahtumakalenterista tapahtumat.kokkola.fi

Lisätietoja:

Berit Store
p. 044 780 9260
berit.store@kokkola.fi

Jenni Taipalus
p. 044 780 9288
jenni.taipalus@kokkola.f