Fortsätt till innehållet
Ihmisiä Iltatorilla

Sommaröppning på Salutorget i Karleby

Sommaren i Karleby är fylld med kultur och olika evenemang, konserter och utställningar. Kultursommaren öppnas på Salutorget i Karleby onsdag 14.6 i samband med kvällstorget. Då intar 100-åriga orkestern Ykspihlajan Työväen Soittajat scenen tillsammans med solisterna Anette Strandenius och Sami Heinonen. Under samma evenemang utses nya Gamla Calle.

Hedersuppdraget som Gamla Calle i Karleby härstammar från stadens kultur- och fritidsnämnd och mitten av 1990-talet. Att bli utsedd till Gamla Calle är en hedersroll som man inte kan ansöka om utan som man bara kan blir kallad till. Under årtiondenas lopp har titeln tilldelats olika välkända personer i Karleby som tack vare sin bakgrund och/eller sin expertis har kunnat forma uppgiften efter sig själva. Gamla Calle har i uppgift att agera talman mellan stadens invånare och förvaltningen. Sommaren är en bråd tid för Calle och uppdrag förekommer också på vintern. Gamla Calle är en bekant figur i samband med olika evenemang, föreningars fester, i skolor och daghem.

Sommaröppningen i Karleby ordnas av Karleby stads kulturtjänster i samarbete med Ykspihlajan Työväen Soittajat. Kulturtjänster informerar regelbundet om ”Karleby kultursommars” evenemang som ordnas av staden eller andra aktörer i tidningen Kokkola samt på Karleby stads och Kultur Karlebys sociala medier. Tips på evenemang får du också via Karleby stads evenemangskalender tapahtumat.kokkola.fi

Mer information:

Berit Store
tel. 044 780 9260
berit.store@kokkola.fi

Jenni Taipalus
tel. 044 780 9288
jenni.taipalus@kokkola.fi