Hyppää sisältöön

Kokkolan uusi ulkoilukartta on ilmestynyt

Kokkolan kaupungin retkeilyreiteistä ja taukopaikoista on julkaistu ulkoilukartta. Karttakirja sisältää kolmetoista karttalehteä sekä tietoa retkeilykohteista.

Karttalehdillä on kuvattu luontopolut, retkeilyreitit ja hiihtoladut. Lisäksi karttoihin on merkitty lintutornit ja taukopaikat, kuten laavut, autiotuvat ja nuotiopaikat.

”Ulkoilukartta helpottaa luontoon lähtemistä ja lisää kohteiden saavutettavuutta. Olemme lisänneet ulkoilukarttaan infoa reiteistä ja taukopaikoista sekä saapumisohjeet. Toivomme, että kartta rohkaisee ulkona liikkumiseen ja auttaa jokaista löytämään itselleen mieluisan retkikohteen”, toteaa hankekoordinaattori Rosanna Telaranta.

Ulkoilukartassa on ohjeet retkellä toimiseen, roskattoman retkeilyn periaatteet ja infoa tulenteosta. Ohjeet tulevat tarpeeseen, sillä maastopalovaroitus oli Kokkolan alueella voimassa alkukesällä pitkään. Siitä huolimatta tulia on tehty nuotiopaikoilla ja reiteiltä on löytynyt useita omatekoisia nuotioita, jotka aiheuttavat suuren maastopaloriskin.

”Monelle tulee yllätyksenä, ettei metsäpalovaroituksen aikaan tulia saa tehdä edes nuotiopaikoilla. Ainut, jossa tulen voi varoituksen aikaan tehdä, on hormilliset tulentekopaikat”, Telaranta kertoo

Ulkoilukartta on myynnissä Matkailuneuvonnassa Wanhalla kalahallilla, Urheilutalolla sekä uintikeskus VesiVeijarissa. Lisäksi kartasta tulee lainattavia kappaleita kirjastoon. Yksittäisiä karttalehtiä kohdeinfoineen on myös mahdollista ladata kaupungin verkkosivuilta.

Ulkoilukartta on painettu vettähylkivälle materiaalille, joten sen voi ottaa retkelle mukaan säällä kuin säällä. Ulkoilukartan nyt ilmestynyt versio on suomenkielinen. Kartta on käännettävänä ruotsiksi ja englanniksi.

Ulkoilukartta on tehty luontoliikunta- ja retkeilyreittiselvityksen pohjalta. Selvityksessä kartoitettiin Kokkolan retkeilyreitit ja taukopaikkarakenteet.

Kartasta voi jättää palautetta sähköisen palautepalvelun .