Hyppää sisältöön

Kuntalaisilta ideoita Urheilupuiston ulkoalueiden suunnitteluun

Marras-joulukuussa toteutetussa kyselyssä kerättiin kaupunkilaisten toiveita ja ideoita Urheilupuiston ulkoalueiden suunnitteluun.  Kyselyyn saatiin lähes 200 vastausta. Urheilupuiston ulkoalueiden suunnittelu jatkuu tiistaina 24.1. klo 16-18.30 järjestettävässä työpajassa. Työpajaan voi ilmoittautua maanantaihin 23.1. asti. 

Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, mitä asukkaat toivovat Urheilupuiston ulkoalueilta. Suunnittelua varten kyseltiin niin vapaita ideoita kuin tärkeimpiä arvoja, jotka tulisi huomioida alueen suunnittelussa.

Ykköstoiveiksi nousivat ulkokuntosali sekä koripallo- ja tenniskentät. Alueesta halutaan turvallinen ja kaikenikäisille käyttäjille sopiva. Vastaajat toivoivat, että liikuntapainotteisuuden lisäksi alueelta löytyisi tilaa myös rentoutumiseen. Uniikki ilme, wau-efekti ja erottuminen sekä esteettömyyden huomioiminen muun muassa välineistössä nousivat niin ikään toivelistalle.

Uusia ideoitakin saatiin.  Vastauksissa toivottiin muun muassa liikunnanohjaajaa, liikkumaan kannustavia opasteita, eväspaikkoja ja katoksia. Myös ulos sijoitettu juomapullon täyttöpiste, puistomainen yleistunnelma ja jopa ratsastuskenttä löytyivät ehdotusten joukosta.

Urheilupuiston ulkoalueiden yleissuunnitelma valmistuu toukokuussa 2023. Siinä hyödynnetään sekä kyselyn vastauksia että tammikuun työpajassa esille nousevia ideoita ja toiveita.