Hyppää sisältöön

Murmeli-kokki vauhdittamaan kouluruokailua ja kestävää elämäntapaa

Kokkolan kaupungin puhtaus- ja ruokapalvelut järjesti keväällä 2024 kokkolalaiskouluille kilpailun, jossa haettiin hahmoa vauhdittamaan Kopla-hanketta. Hankkeen päätavoitteena on lisätä tietoisuutta ja edistää hyvinvointia sekä terveellistä ja kestävää elämäntapaa planetaarisen ruokakasvatuksen avulla. Hahmo tuo jatkossa tutuksi hyvää ja terveellistä kouluruokailua, jossa panostetaan lähellä tuotettuun, kotimaiseen ja herkulliseen ruokaan.

”Saimme hurjan määrän hienoja kilpailutöitä, joista esiraati valitsi kymmenen finalistia”, kertoo palvelusuunnittelija Heidi Sippola Kokkolan puhtaus- ja ruokapalveluista. ”Lapset ja nuoret äänestivät finalistien joukosta voittajaksi ”Murmeli-kokin”, joka nähdään pian tutkimassa uusia makuja ja tutustumassa kouluruokien saloihin. Murmelille tärkeää on ihmisen, eläinten, luonnon ja koko maapallon hyvinvointi.”

Murmeli-kokin on piirtänyt Chydeniuksen koulun 6.-luokkalainen Lilli Cederberg, joka palkittiin voitosta toukokuussa järjestetyillä Ilmastofestareilla. Voittajatyötä tullaan käyttämään Kopla-hankkeen materiaaleissa ja kokkolalaisen kouluruoan keulahahmona.

Kilpailussa palkittiin kunniamaininnalla Halkokarin koulun 4. luokan Sofia Kivelä, jonka vihannesaiheinen työ tulee sekin näkymään kouluruoan yhteydessä.

”Kilpailun suosio yllätti meidät iloisesti. Äänestykseen osallistui yli 800 oppilasta kaikista Kokkolan kouluista, ja voittaja ratkesi todella tiukasti. Kaikista palkitsevinta ruokapalvelujen näkökulmasta on kuitenkin se, että pääsimme keskustelemaan kouluruoasta ja siihen liittyvistä toiveista ja näkemyksistä nimenomaan lasten ja nuorten kanssa”, toteaa Sippola. ”He ovat meidän tärkeimpiä asiakkaitamme, ja hyvällä kouluruoalla on iso merkitys sujuvassa ja kestävässä arjessa. Meillä on Kokkolassa aivan upeita lapsia ja nuoria”.