Hyppää sisältöön

Musiikin iloa kasvatukseen

Kokkolan sivistyspalvelut tekee yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa musiikkikasvatuksen käytön lisäämiseksi varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

Kokkolassa tarjotaan kaupungin varhaiskasvattajille, hoitajille, esi- ja alakoulun opettajille koulutusta musiikin uusiin käyttömenetelmiin, eläinkuvanuotteihin ja värisointuihin, jotka ovat saaneet erittäin innostuneen vastaanoton sekä lapsilta että kasvattajilta. Koulutus ei edellytä aikaisempia musiikkiopintoja tai osaamista.

Näillä uusilla menetelmillä on hyvin helppoa ja hauskaa käyttää musiikkia lasten kanssa erilaisissa tilanteissa, ja niihin voi yhdistää monia oppimiskohteita. Musiikin avulla voidaan myös kehittää lasten rauhoittumis-, keskittymis-, ja hahmottamiskykyä sekä tunne- ja ilmaisukykyä.

 Tavoitteena on tukea lasten monipuolista kehittymistä, ja tuoda viihtyvyyttä ja iloa lasten arkeen. Varhaisiän musiikkiharrastus kehittää lasten muovautumassa olevia aivojen hermoratoja, joka tutkimusten mukaan kehittää vahvasti yleisiä oppimiskykyjä.

 Kurssilla harjoitellaan lasten suosikkilauluja ja niiden säestämistä soitinsovelluksilla, joilla jokaisen on helppoa soittaa pienen perehdyttämisen jälkeen. Kouluttajina ovat kokkolalaiset Hannu Annala ja Malloy Nyakwama.

 Lisätietoa koulutuksesta ja ilmoittautumistiedot:

Varhaiskasvatuksen kehittämiskoordinaattori milka.junttila@kokkola.fi