Hyppää sisältöön
Nuori näyttää sovellusta kassalla

Nuorisopassi-sovellus käyttöön seiskaluokkalaisille 11.4.

Kokkolassa otetaan käyttöön Nuorisopassi, joka tarjoaa nuorille erilaisia vapaa-ajalla käytettäviä etuja. Käyttöönotto tapahtuu asteittain, ensimmäisessä vaiheessa passi on tarjolla seiskaluokkalaisille. Seuraavissa vaiheissa Nuorisopassi otetaan käyttöön myös peruskoulun 8.- ja 9.-luokkalaisille.

Kaupunki on valmistellut Nuorisopassin käyttöönottoa kuluneen talven aikana muun muassa keräämällä nuorten huoltajilta luvan passin käyttöönottoon. Tähän mennessä luvan on antanut noin 300 seiskaluokkalaisen huoltaja.

Nuorisopassi on maksuton mobiilisovellus, jonka avulla nuorille tarjotaan erilaisia vapaa-ajalle suunnattuja etuja. Etuudet voivat olla maksuttomia kokeilu- ja käyntikertoja tai alennuksia palveluiden käytöstä. Etuudella voi olla rajattu käyttökertojen määrä tai käyttöaikaa. Sovelluksessa kerrotaan myös nuorille suunnatuista tapahtumista ja harrastusmahdollisuuksista.

Nuorisopassi-sovellus löytyy puhelimen sovelluskaupasta. Kokkolalaiset seiskaluokkalaiset voivat kirjautua siihen 11.4.2023 alkaen. Pääsiäisen jälkeisellä viikolla käynnistyy myös Nuorisopassin markkinointikiertue yläkouluilla. Nuorisopassin edustajat ja kaupungin nuoriso-ohjaajat auttavat tarvittaessa passin lataamisessa ja neuvovat sen käytössä.

”Jo tässä vaiheessa Nuorisopassi sisältää mukavan määrän erilaisia etuja, joita löytyy niin kaupungin omista palveluista kuin yksityisiltä toimijoilta ja järjestöiltä. Lisää nuorille tarkoitettuja etuja otetaan mielellään mukaan”, toteaa nuorisotoimenjohtaja Pia Fraktman. Toiveena onkin, että mahdollisimman moni palveluntuottaja ja järjestö lähtee mukaan nuorisopassiin.  Nuorisopassi on yksi keino saada nuoria kokeilemaan palveluita ja saada uusia harrastajia mukaan järjestöjen toimintaan.

Kokkolan kaupunki on mukana UNICEF:in Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyössä. Kokkolassa lasten ja nuorten itsensä valitsemana tavoitteena on harrastustoiminnan kehittäminen, jota Nuorisopassin käyttöönotto edistää.

“Kaupungin Liikuntapalvelut on innolla mukana Nuorisopassissa ja tarjoaa ensimmäisenä etuna uintikäynnin VesiVeijariin. Haluamme kannustaa nuoria liikkeelle ja toivomme, että tätä etua ja muitakin passin hyviä liikuntaetuja käytetään aktiivisesti”, kannustaa liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvist.

Tietoja sovelluksesta

  • Nuorisopassin käyttöönottoa varten tarvittavat tiedot siirretään Wilmasta. Tähän tarvitaan huoltajan suostumus.
  • Kokkolan kaupungin nuorisopalvelut vastaa sovelluksen paikallisesta ylläpidosta (mm. käyttöönotto, etuudet). Vastuu tarjottujen etujen mukaisista toiminnoista on palveluntuottajalla.
  • Etujen ja käyttäjien tiedot tallennetaan tietoturvallisesti ja tietosuoja-asetuksia noudattaen pilvipalveluun. Helppokäyttöinen mobiilisovellus toimii myös verkkoyhteyden ulkopuolella.
  • Sovelluksen tarjoaa Otium Innovations Oy.