Hyppää sisältöön

Oma Itsenäisyyspäiväjuhla 80 vuotta täyttäneille keskipohjalaisille

Keski-Pohjanmaan alueen kunnat sekä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite järjestää yhteistyössä alueen järjestöjen kanssa Itsenäisyyspäiväjuhlan 80 vuotta täyttäneille keskipohjalaisille. Juhla järjestetään lauantaina 2.12.2023 klo 14 alkaen Kokkolan kaupungintalolla. Tapahtuma on lajissaan ensimmäinen Suomessa.

Keski-Pohjanmaan alueen kunnat ja Soite ovat yhdessä järjestöjen kanssa suunnitelleet 80-vuotiaiden eli vuonna 1943 syntyneiden itsenäisyyspäiväjuhlan.

Koko maakuntaa ja hyvinvointialuetta koskeva ikäihmisten itsenäisyyspäiväjuhla on Suomen ensimmäinen. Juhlan tavoitteena on itsenäisyyden, keskipohjalaisuuden ja ikäihmisten kunnioittaminen. Itsenäisyyspäiväjuhlan järjestämisessä on hyödynnetty Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto (VALLI ry:n) sekä Vanhustyön keskusliiton kehittämää juhlakonseptia.

Kutsu juhlaan on lähetetty postitse vuonna 1943 syntyneille henkilöille Keski-Pohjanmaan alueella. Yhteensä kutsuja lähetettiin 522 kappaletta. Kutsuun vastasi n. 200 ikäihmistä ja kaikki halukkaat, vuonna 1943 syntyneet, pääsevät mukaan juhlaan. Erityisen hienoa on, että kaikista hyvinvointialueen kahdeksasta kunnasta tulee osallistujia.

Itsenäisyyspäivän juhlan ohjelma alkaa kahvituksella ja Kaustisen Näppäreiden esityksellä, jonka jälkeen ohjelmassa hyvinvointialueen, kuntien ja järjestöjen tervehdykset. Juhlassa juhlapuheen pitää sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso. Lisäksi juhlassa esiintyvät Kokkolan Lauluveikkojen Seniorikuoro, Kokkolan Jymy ja juhla päättyy yhteiseen loppukavalkadiin.