Hyppää sisältöön

Patamäen uuden vesilaitoksen urakoitsijaksi valittiin Työyhteenliittymä VesiPata

Vesilaitosjohtokunta on valinnut Kokkolan Veden Patamäen uuden vesilaitoksen toteuttajaksi työyhteenliittymä VesiPadan, jossa ovat mukana Fineweld Oy, Jukkola Systems Oy ja Tallqvist Oy.

Uusi vesilaitos korvaa nykyisen laitoksen ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2025 lopussa. Uuden vesilaitosrakennuksen lisäksi hankkeeseen kuuluu maanpäällisen alavesisäiliön sekä uusien alueputkistojen rakentaminen. Rakentaminen toteutetaan kokonaisurakkana, ja sen kokonaisarvo on noin 18 M€.

Kokkolan Veden vesilaitosjohtaja Minna Väisänen kertoo, että investointi on Kokkolan Veden suurin kautta aikojen. ”Hankkeella parannetaan merkittävästi Kokkolan kaupungin vesihuollon huoltovarmuutta ja veden laatua. Olemme iloisia, että kilpailutus on saatu päätökseen ja hanke pääsee käynnistymään suunnitellussa aikataulussa”, toteaa Väisänen.

Työyhteenliittymä VesiPataa edustava Joonas Jukkola on innoissaan hankkeesta. ”Meille tämä on hieno mahdollisuus rakentaa kotikaupunkiimme maan paras vesilaitos. Kaikki yhteenliittymän yritykset – Jukkola Systems Oy, Fineweld Oy ja Tallqvist Oy – ovat oman alansa huippuosaajia.”

Paikallisella palvelulla ja osaamisella halutaan tuoda elinkaariajattelu myös vesilaitoksen toimintaan. ”Teemme oman osamme, jotta kaupunkilaisten käyttöön saadaan jatkossakin laadukasta vettä kustannustehokkaasti”, sanoo Jukkola.

Lisätietoja:

Vesilaitosjohtaja Minna Väisänen 044 7809 327

Toimitusjohtaja Joonas Jukkola 044 0319 153