Hyppää sisältöön

Perhoskokoelmatiedon saavutettavuus paranee

Kiepin yhteistyö Luonnontieteellisen keskusmuseon (LUOMUS) kanssa jatkuu. Kieppi on lisännyt Luomuksen ylläpitämään kokoelmanhallintajärjestelmään Armas Järvelän perhoskokoelman suomalaisten päiväperhosten, kiitäjien, kehrääjien ja yökkösten saantitiedot. Yhteensä siis noin 5000 perhosen etikettitiedot. Jo aiemmin kokoelmanhallintajärjestelmään on liitetty Veikko Salkion luontokokoelman nisäkkäiden ja lintujen etikettitiedot.

Suomen lajitietokeskus on Luomuksen kehittämä ja ylläpitämä luonnontieteellisten kokoelmien digitaalisten tietojen tietotekninen hallintajärjestelmä. Järjestelmään tallennetaan myös havaintotiedot muun muassa pitkäaikaisseurannoista. Kieppi on vuonna 2016 solmitun yhteistyösopimuksen kautta sitoutunut avoimen datan periaatteeseen. Avoimen datan yleisperiaatteena on, että valtaosa kokoelmatiedosta on vapaasti käytettävissä olevaa avointa ja julkista tietoa kaikille asiasta kiinnostuneille. Tietoa pääsee hakemaan Suomen Lajitietokeskuksen kautta (www.laji.fi).

Suomen Lajitietokeskuksen aineistopolitiikan yleisenä päämääränä on edistää aineistojen hyödynnettävyyttä tutkimuksen, opetuksen, hallinnon, luonnonsuojelun, elinkeinotoiminnan ja yhteiskunnan hyväksi. Kiepille aineistotietopyyntöjä tulee etenkin yrityksiltä ympäristövaikutustenarviointien ja erilaisten luontokartoitusten taustatiedon keräämistä varten.

 

Lisätietoa Suomen lajitietokeskuksesta Luomuksen tiedotteesta:

La­ji­ha­vain­not laa­jaan käyt­töön suun­nit­te­lun ja pää­tök­sen­teon tuek­si | LUOMUS