Hyppää sisältöön

Poliittinen työtaistelu vaikuttaa koulujen ja päiväkotien ruokailuihin sekä iltapäivätoimintaan torstaina 14.12.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on ilmoittanut poliittisesta työtaistelusta, joka vaikuttaa Kokkolan koulujen ja päiväkotien puhtaus- ja ruokapalveluihin sekä koulunkäynninohjaajiin torstaina 14.12.2023.

Työtaistelu alkaa torstaina 14.12. klo 00.01 ja päättyy samana päivänä klo 23.59. Työtaisteluun osallistuvat työntekijät eivät ole torstaina töissä. Lisäksi JHL:n asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä tilapäisten siirtojen kielto on voimassa 11. –14.12.

Työtaistelun vuoksi kohteissa tehdään erityisjärjestelyjä. Tiloja ei siivota torstaina. Myös koulujen ja päiväkotien ruokailuihin tulee muutoksia.

Koulujen ja päiväkotien ruokailut:

Peruskoulut ja nuorten lukiokoulutus

  • Työtaistelun vuoksi ei järjestetä normaalia kouluruokailua torstaina 14.12. Torstaille suunniteltu jouluruoan tarjoilu siirretään perjantaille 15.12.
  • Opetuspalvelut suosittelevat koteja varaamaan oppilaille koulupäivän ajaksi eväät, joita ei tarvitse lämmittää.
  • Asiasta tiedotetaan oppilaita ja huoltajia Wilman kautta.

Päiväkodit ja esiopetus

  • Päiväkotien ruokailuissa turvaudutaan poikkeusjärjestelyihin. Asiaa selvitetään parhaillaan, ja siitä tiedotetaan huoltajille mahdollisimman pian Päikyn kautta.

 Koulunkäynninohjaajat:

  • Työtaisteluun osallistuvat koulunkäynninohjaajat eivät ole torstaina töissä. Lakon ulkopuolelle on rajattu koulunkäynninohjaajat, joiden työhön sisältyy sairaanhoidollisia tehtäviä (esim. diabeetikkojen avustaminen).
  • Työtaistelun vuoksi koulut tekevät erityisjärjestelyjä sekä koulupäivän aikana että iltapäivätoiminnassa. Koulut tiedottavat mahdollisista muutoksista suoraan huoltajille Wilman kautta.

Koulujen iltapäivätoimintaa ei järjestetä torstaina

Työtaistelun vuoksi kouluissa ei pystytä järjestämään normaalia iltapäivätoimintaa. Huoltajia pyydetään huomioimaan, että myöskään iltapäivätoiminnan tilat eivät ole lasten käytettävissä ilman ohjaajia.