Hyppää sisältöön

Puntusrannan ja Linnusperän alueen vapaat pientalotontit haettavana syyskuussa

Kokkolan kaupunki tarjoaa haettavaksi vapaina olevia omakotitalotontteja Puntusrannan (2 kpl) sekä Linnusperän (4 kpl) alueelta. Tontit jaetaan arpomalla. Hakuaika on 11.9.2023 klo 8.00 – 1.10.2023 klo 23.59.

Hakukierrokselle voivat osallistua myös kaupungilta aiemmin tontin saaneet sekä ammattirakentajat.

Hakija voi valita tontin ostamisen tai vuokraamisen

Vuokrauksen edellytyksenä on, että rakennus tulee omaan käyttöön ja hakija ei ole aiemmin saanut kaupungilta tonttia, tai aiemman tontin saamisesta on kulunut vähintään 15 vuotta. Vuokraus on mahdollista, mikäli ainakin yksi hakijoista täyttää tontin vuokrausedellytykset.

Ammattirakentajien on ostettava saamansa tontti.

Hakeminen

Tonttien hakeminen tapahtuu sähköisen tonttihakupalvelun kautta: https://kartta.kokkola.fi/IMS/?REQUEST=SiteSearch

Tutustu tonttien asemakaavamääräyksiin ennen hakemista.

  • Hakemukseen merkitään mieluisuusjärjestyksessä kaikki ne tontit, jotka olet valmis varaamaan tarkempaa suunnittelua ja myöhemmin rakentamista varten.
  • Hakijaksi merkitään henkilö tai henkilöt, joiden nimiin vuokrasopimus tai kauppakirja halutaan tehtävän.

Hakemusten käsittely ja tontin saajien valinta

Tontit arvotaan hakuajan päätyttyä. Arvalla valitusta hakemuksesta katsotaan mieluisuusjärjestyksessä korkeimmalla sijalla vapaana oleva tontti. Arvontaa jatketaan niin kauan kuin tontteja riittää.

Tonttivaraus

Varauspäätöksen tekee kaupungingeodeetti arvontojen perusteella. Päätös lähetetään kaikille hakijoille. Tonttivarauksia ei ole mahdollista vaihtaa.

Tonttien luovutus

Tontit luovutetaan varausaikana vuokraamalla tai myymällä luovutushetkellä voimassa olevalla hinnalla. Tontit ovat rakentamiskelpoisia.

 

Sähköinen tonttihakupalvelu

Lisätietoja