Hyppää sisältöön

Rakennus- ja ympäristölautakunta järjestää ympäristökatselmuksen

Kokkolan rakennus- ja ympäristölautakunta järjestää perjantaina 13.10.2023 ympäristökatselmuksen kaupungin alueella. Katselmukseen osallistuvat kaupunkiluvituksen, ympäristönsuojelun ja rakennusvalvonnan viranhaltijat sekä rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenet.

Ympäristökatselmuksessa keskitytään pihojen siisteyteen ja viihtyisyyteen maankäyttö- ja rakennuslain, rakennusjärjestyksen ja jätelain mukaisesti. Katselmuksella tarkastellaan erityisesti niiden kiinteistöjen piha-alueita, joista lautakuntaan on tullut yhteydenottoja. Kiinteistöjen omistajille voidaan antaa kehotus pihan siistimiseen tai rakennusten kunnostamiseen.

Pihojen siisteyttä ja viihtyisyyttä ohjaavat maankäyttö- ja rakennuslaki, kaupungin rakennusjärjestys sekä jätelaki. Ne velvoittavat ylläpitämään rakennukset ja niiden ympäristön terveellisessä, turvallisessa ja siistissä kunnossa. Pihan siisteyteen voidaan puuttua esimerkiksi, jos ulkovarastointi on järjestetty huolimattomasti, pihalla on jätteitä tai kiinteistön jätehuoltoa ei ole hoidettu asianmukaisesti.