Hyppää sisältöön

Rokkikoulun oppilaille mahdollisuus hakea vapautusta lukukausimaksusta

Kokkolan Rokkikoulun oppilailla on nyt mahdollisuus hakea maksuvapautusta lukukausimaksusta. Vapautus lukukausimaksusta voidaan myöntää lukuvuosittain erillisen hakemuksen perusteella 10 %:lle oppilaista.

Maksuvapautusta voi hakea taloudellisin perustein. Perusteista riippuen voidaan myöntää myös puolivapaapaikka. Oppilaan aktiivisuus opinnoissa otetaan huomioon päätöstä tehtäessä.

Vapautusta voidaan hakea lukukausittain tai lukuvuodelle 2024-2025. Vapautus voidaan myöntää myös puolivapaana, jolloin peritään puolet lukukausimaksusta.

Hakemus liitteineen tulee toimittaa ohjeiden mukaan turvasähköpostina tai Rokkikoululle, Puutarhakatu 2, 67100 Kokkola viimeistään 4.10.2024 klo 16.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Muita vähennyksiä tai vapautusta maksuista ei Rokkikoulun oppilailla ole. Kaiku-korttia ei voi hyödyntää Rokkikoulun opinnoissa.

Lukuvuoden 2024-2025 hakukaavakkeita saa 16.9. alkaen nuorten toimintakeskus Vingen toimistosihteeriltä ja Rokkikoululta. Hakukaavakkeen voi tulosta täytettäväksi myös oheisesta linkistä.

Tulosta hakukaavake tai hae se Rokkikoululta

Lukuvuoden 2024-2025 hakukaavakkeita saa 16.9. alkaen nuorten toimintakeskus Vingen toimistosihteeriltä ja Rokkikoululta. Hakukaavakkeen voi tulosta täytettäväksi tästä linkistä.

Ohjeita hakijalle

Täytetyn maksuvapautushakemuksen liitteenä tulee olla:

 1.  Kopio huoltajan/huoltajien viimeisimmästä verotustodistuksesta (Tiedot ilmoitettava yhteishuoltajuudessa molemmista huoltajista ja mukaan liitettävä molempien verotustodistus, jossa näkyy ko. henkilön lopullinen verotettava tulo kunnallisverotuksessa.)
 2. Luotettava selvitys muista asiaan vaikuttavista seikoista, mikäli perheen tilanne on edellisen verotusvuoden jälkeen olennaisesti muuttunut
  (esim. suuret velat, päiväraha- tai velkasaneerauspäätös, selvitys aloitetuista kokopäiväopinnoista tms.)

Lähetä hakemus turvapostina tai tuo se tulostettuna Rokkikoululle

Turvapostin käyttö

 1. Mene turvapostiin alla olevasta linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen)
 2. Kirjoita avautuvan näytön ylimpään kenttään oma sähköpostiosoitteesi, johon saat turvapostipalvelimelta lähetyksesi vahvistuspyynnön.
 3. Kirjoita viesti ja liitä mahdollinen liite/liitteet. Muista liittää viestiin oma matkapuhelinnumerosi, jotta voimme toimittaa sinulle vastausviestimme salasanan.
 4. Voit hyväksyä viestille ehdotetun salasanan tai vaihtaa tilalle oman salasanan.
 5. Klikkaa “lähetä”
 6. Turvapostipalvelin lähettää sähköpostiisi muutaman minuutin kuluessa vahvistuspyynnön, joka sinun pitää vielä kuitata klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä (tai kopioimalla linkki selaimen osoiteriville ja painamalla enter) Viesti lähtee vastaanottajalle vasta tämän kuittauksen jälkeen.
 7. Saat kuittauksen sähköpostiisi, kun lähettämäsi turvaposti on luettu.