Hyppää sisältöön

Tee lupaus Suomelle

On aika palauttaa liikkuminen ja toimintakyky Suomen vahvuudeksi.  Suomi -toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin tavoitteena on rakentaa pysyvää muutosta yli vuosikymmenten. Konseptin avulla liikkuminen ja toimintakyky palautetaan Suomen vahvuudeksi.

Kun liike lisääntyy ja toimintakyky kohenee, jaksamme paremmin töissä ja koulussa. Saamme lisää mielekkyyttä ja merkitystä elämäämme. Voimme fyysisesti ja henkisesti paremmin. Olemme yhteiskuntana vahvempi sekä selviämme paremmin pienistä ja suurista kriiseistä.

Toimintakyvyn parantaminen lähtee isoista ja pienistä teoista – lupauksista lähteä muuttamaan arjen ympäristöä liikkuvammaksi. Lupauksia voi tehdä sekä organisaation että henkilökohtaisesta näkökulmasta.

Presidentti Sauli Niinistö on lupautunut toimimaan Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin suojelijana.

– Liikkumattomuuden kustannukset ovat todellinen rasite Suomelle. Haastoin suomalaiset liikkumaan viime elokuussa. Ja olen ilolla seurannut, miten syksyllä lähdettiin kävelemään ja harrastamaan. Tempauksen ei kuitenkaan ole hyvä jäädä vain yhteen päivään. Meidän on tehtävä kestävä ryhtiliike yhdessä!

Presidentti Sauli Niinistö

#LiikkuvaKokkola

Otamme kapulan vastaan ja lähdemme mukaan rakentamaan toimintakykyisempää Suomea. Haastamme kaikki kokkolalaiset mukaan löytämään uusia liikkumisen ja kuntoilun muotoja!

Esittelemme vuoden 2024 aikana somekanavillamme erilaisia kaupungin ylläpitämiä liikuntamahdollisuuksia, -paikkoja ja -tapoja kaikenikäisille ja -kuntoisille. Kannustamme kokkolalaisia tutustumaan eri liikuntamuotoihin ja löytämään omaa arkea ja toimintakykyä parantavia tapoja liikkua.

Tutustu, kokeile ja anna itsellesi lupa innostua! Löydä liikunnan ilo, ja kerro siitä muillekin käyttämällä hashtagia #LiikkuvaKokkola. Arvomme vuoden 2024 aikana kuukausittain palkintoja osallistujien kesken.

Löydät meidän sosiaalisen median kanavilta käyttäjänimellä @kokkolakarleby.

Maaliskuussa hiihdettiin jäällä

Ensimmäisessä videossa Kokkolan kaupungin sivistysjohtaja Terho Taarna kävi kokeilemassa Meripuistosta Elban suuntaan vedettyä jäälatua.

Ohita upote
Maaliskuussa hiihdettiin jäällä