Hyppää sisältöön

Työllisyyden kuntakokeilu käynnistyy Keski-Pohjanmaalla maaliskuussa

Osa Kokkolan seudun työttömistä työnhakijoista siirtyy TE-toimistolta kuntien asiakkaiksi, kun työllisyyden kuntakokeilu käynnistyy 1.3.2021. Kokkolan seudulla kuntakokeilu koskee noin 2600 asiakasta Kokkolasta, Kannuksesta, Perhosta ja Kaustisen seutukunnasta.

Kokeiluun ohjataan työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kuntakokeiluun kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä kaikki maahanmuuttajat tai vieraskieliset, jotka ovat joko työttöminä tai työvoimapalveluissa kokeilukuntien TE-toimistoissa. Alueen TE-palvelut ilmoittavat siirtyville asiakkaille asiasta henkilökohtaisesti. Kokeiluun siirtyminen ei siten vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Kokkolan seudulla kokeiluun osallistuvista alle 30-vuotiaita on noin 40 %. Kokeilussa asiakkaat saavat OMA-valmentajan, joka tukee, varmistaa ja seuraa asiakkaan työllisyyden etenemistä.

Kunnat rakentavat uudistuvat työvoimapalvelunsa osaksi kuntien muuta palveluverkostoa. Uusia palveluja kehitetään yhteistyössä työllisyys- ja elinkeinopalvelujen, koulutusorganisaatioiden, Soiten ja kolmannen sektorin kanssa. Kuntakokeilut toimivat pilotteina tulevaisuuden työllisyydenhoidon järjestelyissä. Pilottivaihe kestää kesäkuuhun 2023 saakka.