Hyppää sisältöön

Työllisyyden kuntakokeilun infotilaisuus yhdistyksille ja järjestöille

Kokkolan seudun kuntakokeilu kutsuu järjestö- ja yhdistystoimijat kumppaniksi matkalle kohti kestävämpää tulevaisuutta.  Lokakuun 27. järjestettävä ”Myötätuulta tulevaan – Kuntakokeilu ja yhdistykset yhdessä -infotilaisuus” kokoaa kolmannen sektorin toimijoita mukaan yhteiskehittämisen kick off -tilaisuuteen, jonka tavoitteena on mm. välittää tietoa eri toimialojen tuomista mahdollisuuksista ja käydä yhteistä keskustelua.

Työllisyyden hoidossa asiakkaan työllistymispolulla tarvitaan lukuisten toimijoiden yhteistyötä. Verkoston kokoaminen ja yhteisten toimintatapojen rakentaminen on osa työllisyyden kuntakokeilua.

“Kokeilun alkaessa maaliskuussa Kokkolan työttömyysprosentti oli 10,3% ja elokuun katsauksen mukaan se on 8,5%. Se kertoo siitä, että työmarkkinat vetävät ja vaikeassa muutostilanteessa prosessit on kyetty pitämään käynnissä koko ajan ja noin 400 ihmistä on siirtynyt kuntakokeilun asiakkuuksista työhön”, kertoo Kokkolan kaupungin työllisyyspäällikkö Sanna-Mari Levijoki.

Pitkäaikaistyöttömyys on sen sijaan ollut nousussa.

“Pitkään työttömänä olemiselle on useita syitä, ja Suomessa siirrymme käyttämään pitkäaikaistyöttömyyden käsitettä aika pian, jo vuoden työttömyyden jälkeen. Puhuisin ennemmin, että henkilö on töiden välissä, jolloin termi olisi kannustava ja positiivisempi. Koska syitä työttömyydelle on useita, on tärkeää tarjota jokaiselle yksilöllinen polku siitä pois, ja osallisuus oman tarpeen mukaan. Työttömyys syö pahimmillaan voimavarat, kun arjesta tulee selviytymistaistelu”, jatkaa Levijoki.

Tässä tehtävässä muiden palvelujen ohella kolmannen ja neljännen sektorin – järjestöjen ja vertaisverkostojen – merkitys on suuri. Osallisuus luo hyvinvointia ja monimuotoiset työympäristöt voivat kehittää paitsi osaamista, myös luovat verkostoja ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

“Parhaimmillaan voisimme yhdistää eri sektorien – julkisen, järjestöjen sekä vertaisverkostojen – tarjoaman hyödyn kuntakokeilunkin asiakkaille ja kuntalaisille, ja parhaimmillaan kolmas ja neljäs sektori luovat juuria myös muualta tänne tulleille. Tässä infotilaisuudessa tavoitteenamme on jatkaa verkoston yhteistyön kehittämistä yhteisen tavoitteen eteen”, Levijoki kannustaa.

Infotilaisuus järjestetään Kokkolan kaupungintalolla Kokkolasalissa hybridimallilla 27.10. ajankohdan mukaisten koronaohjeistusten mukaisesti. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon. Ilmoittautumislinkki löytyy tapahtumakalenterin tapahtumatiedoista osoitteesta https://tapahtumat.kokkola.fi

Lisätietoja:

Sanna-Mari Levijoki
Työllisyyspäällikkö
044 7809 086
sanna-mari.levijoki@kokkola.fi

Ilmoittaudu: Myötätuulta tulevaan – Kuntakokeilu ja yhdistykset yhdessä -infotilaisuus