Hyppää sisältöön

Urheilupuistohanke etenee kaupunginhallitukseen

Kokkolan urheilupuistohanke etenee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi maanantaina 10.10. Hankkeen toteutuksesta vastaava Kokkolan Urheilupuisto Oy esittää toteutettavaksi 74,9 miljoonaa euroa maksavaa kokonaisuutta.

Kokonaisuuteen sisältyvät ns. hybridiareena eli monitoimiareena sekä jalkapallostadion katsomoineen, saneerattu jäähalli ja uusi harjoitusjäähalli, kuntosali, voimailusali sekä sisäjuoksusuora. Kokonaisuuden ravintola-, liike- ja muut oheistilat (pukuhuoneet, työtilat jne.) palvelevat sekä tapahtuma- että urheilutoimintaa.

Mikäli hankkeen ohjausryhmänä toimiva kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto päättävät hankkeen toteutuksesta esityksen mukaisesti, rakennustyöt toteutetaan kolmessa vaiheessa. Aikataulu on suunniteltu siten, että urheilu- ja harrastustoiminta häiriintyisi mahdollisimman vähän. Ensimmäinen toteutusvaihe sisältää hybridiareenan, toinen vaihe harjoitusjäähallin rakentamisen ja kolmas vaihe nykyisen jäähallin saneerauksen.

Hybridiareenan suunnittelu alkaisi kuluvan syksyn aikana ja rakentaminen keväällä 2023. Rakentamista edeltäisi nykyisen Urheilutalon laajennusosan purkaminen. Jalkapallostadionia ja harjoitusjäähallia rakennettaisiin samanaikaisesti.  Nykyinen Best-Hall areena purettaisiin alkukesällä 2024. Hankkeen viimeisessä vaiheessa tehtävä jäähallin saneeraus valmistuisi suunnitelmien mukaan kaudeksi 2025-2026.

Kokonaisuus on valittu neljästä toteuttaja-allianssin tekemästä vaihtoehdosta, joiden pohjana on hankkeen kokonaiskonsepti. Esityksen mukaan kaupunki antaisi omavelkaisen takauksen lainan vakuudeksi. Vastavakuutena olisivat jäähallikiinteistö ja hankkeen toteuttama uusi kiinteistökokonaisuus.

Lopullisen päätöksen Urheilupuistokokonaisuuden käynnistymisestä tekee kaupunginvaltuusto.

Asia kaupunginhallituksen esityslistalla 10.10.