Hyppää sisältöön

Uusi kaupunginvaltuusto koolla ensimmäistä kertaa

Kokkolan kaupunginvaltuusto valitsi valtuustokauden ensimmäisessä kokouksessa maanantaina 16.8. puheenjohtajakseen Tiina Isotaluksen (SDP) sekä varapuheenjohtajiksi Johanna Palorannan (KESK) ja Mauri Peltokankaan (PS).

Kaupunginhallitukseen valittiin 12 varsinaista jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin Sari Innanen (KESK) ja varapuheenjohtajiksi Timo Sillanpää (PS) ja Janne Jukkola (KOK).

Keskustan edustajia kaupunginhallituksessa ovat Sari Innasen (varalla Marjaana Leivo) lisäksi Oliver Pietilä (varalla Tapani Hankaniemi) ja Jyrki Ojala (varalla Jorma Kauppila). SDP:n edustajina ovat Emilia Teerikangas (varalla Sirpa Orjala) ja Mauri Lahti (varalla Risto Koljonen). Kokoomuksesta kaupunginhallitukseen valittiin jäseniksi Janne Jukkola (varalla Jonas Heinola) ja Pekka Nurmi (varalla Anna Nurmi-Lehto), kristillisdemokraateista Mauri Salo (varalla Tuomas Luoma-aho), RKP:stä Marlen Timonen (varalla Margita Lukkarinen) ja Vasemmistoliitosta Virpi Karhu (varalla Pia Leinonen). Vasemmistoliitto ja Vihreät jakavat hallituskauden siten, että kauden kahtena jälkimmäisenä vuotena jäsenenä on Faisa Egge (VIHR), (varalla Teija Tynkkinen).

Lisäksi valittiin jäsenet vaalilautakuntaan, keskusvaalilautakuntaan, sivistyslautakuntaan ja sen jaostoihin, rakennus- ja ympäristölautakuntaan, kaupunkirakennelautakuntaan, sekä tarkastuslautakuntaan. Valinnat tehtiin myös liikelaitos Kokkolan Veden johtokuntaan ja Keski-Pohjanmaan liiton edustajainkokoukseen. Kaupunginvaltuusto päätti valita myös käräjäoikeuden lautamiehet, kiinteistötoimitusten uskotut miehet, sekä jäsenet poliisin neuvottelukuntaan.

Valintojen lisäksi valtuusto merkitsi tiedoksi kaupungin sosiaalisen median ohjeen, talousraportit 1-5/2021 ja 6/2021 sekä talousennusteen vuodelle 2021.

Kokouksen pöytäkirja.

Tutustu kaupungin päätöksentekoon täällä!