Hyppää sisältöön

Uusi T.O.M.-lehti on julkaistu 8.6.2022

 

Tom lehden kansikuva kuvassa Charlie Chaplin

Kokkolalaisten ammattitaidelaitosten – Kokkolan kaupunginteatterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja K.H.Renlundin museon – yhdessä julkaiseman T.O.M.-lehden toinen numero ilmestyy keskiviikkona 8.6.2022. Sisällöllisesti lehti jatkaa valitsemallaan linjalla; painavaa asiaa taideammattilaisten arjesta matalalla kynnyksellä.

”Kulttuurin ja taiteen korkea laatu luovat paikkakunnalle vetovoimaa. Pitovoimaa ja uutta luovuutta generoivaa kipinävoimaa tuottaakseen ei tarvitse olla metropoli. Sen sijaan tarvitaan arvostava ja kulttuurin merkityksen ymmärtävä ilmapiiri. Tarvitaan yksilöitä, joilla on asennetta, motivaatiota, raakaa työpanosta ja tarvittavat verkostot. Ja heille tukea,” kirjoittaa FT museotoimenjohtaja Kristina Ahmas lehden alkusanoissa.

Lehti sisältää kiinnostavia artikkeleja ja kannanottoja niin kotikaupungin tunnetuilta henkilöiltä kuin täältä muuttaneilta taiteilijoilta.

”Kulttuuri auttaa ihmisiä tervehtymään riippumatta siitä, missä vaiheessa elinkaartaan ihminen on. Rikas kulttuurielämä tuo meille valtavia taloudellisia säästöjä. Mitä enemmän saamme kaupunkiin tapahtumia ja kohtaamisia, sen parempi,” sanoo Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Innanen haastattelussaan.

Lehdessä tutustutaan myös eri taidelaitoksissa työskentelevien henkilöiden työnkuviin ja kurkistetaan, mistä näytelmän ohjaamisessa on kyse Kokkolan-, Vaasan- ja Seinäjoen kaupunginteattereiden ohjaavien teatterinjohtajien kautta.

Unohtamatta Charles ”Charlie” Chaplinia, johon Kokkolan kulttuurisyksyssä ei voi olla törmäämättä.

Uunituoreen lehden toimittajina ovat vierailleet mm. vapaa kirjoittaja Laura Airola, FM, kulttuuritoimittaja Anni Saari, kirjailija-vapaa kirjoittaja Lauri Tuomi-Nikula ja FM, toimittaja Aune Waronen.

Lehden taitosta vastaa Muotoilutoimisto Studio Frekvens & Johanna Högväg.

Lehti on ilmaispainos ja se tulee jakoon taidelaitosten yleisötilojen lisäksi Kokkolan keskustaan keskeisille paikoille.

Lisätiedot, haastattelut:

Kristina Ahmas, museotoimenjohtaja Kristina.Ahmas(a)kokkola.fi puh. 044 780 9574

Juha Luukkonen, teatterinjohtaja juha.luukkonen(a)kokkolanteatteri.fi puh. 040 806 8296

Marjukka Puutio, intendentti marjukka.puutio(a)kamariorkesteri.fi puh. 0400 630 16