Hyppää sisältöön

Viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutuksen ratkaisut tehty

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt julkiseen tarjouskilpailuun liittyvät ratkaisut viiden maakuntakentän lentoliikenteen osalta.

Säännölliset reittilennot kilpailutettiin Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan lentokentille. Lentojen aloitusajankohta sovitaan tarjouskilpailutuksen voittajien kanssa niin, että otetaan huomioon vallitseva Covid-19-pandemiatilanne sekä kuullaan maakuntien tarpeet. Kilpailutuksen ratkaisuperusteena oli hinta kaikkien tarjouspyynnön asettamien vaatimusten täyttävien tarjoajien kesken.

Yksi tarjoaja jouduttiin hylkäämään kokonaan, jonka lisäksi yhden yrityksen tarjous yhden reitin osalta ei täyttänyt edellytyksiä. Jokaiselle reitille tuli vähintään kaksi tarjouspyynnön vaatimukset täyttänyttä tarjousta. Välittömästi hankintapäätöksen jälkeen aloitetaan sopimusneuvottelut, jotka pyritään saattamaan valmiiksi mahdollisimman pian. Tarjouskilpailun voittaneet yhtiöt:

Joensuu – Helsinki – Amapola Flyg AB

Jyväskylä – Helsinki – NyxAir OÜ

Kajaani – Helsinki – A/S “Raf-Avia”

Kemi – Kokkola – Helsinki – NyxAir OÜ

Valtion myöntämä määräraha 11,5 miljoonaa euroa ei riittänyt täysin kattamaan kaikkien yhteyksien osalta tarjouspyynnön edellyttämää palvelutasoa. Määrärahan kasvattamiseen kyettiin kuitenkin löytämään ratkaisu, jotta lentoyhteyksien jatkuminen pystytään varmistamaan. Traficom seuraa aktiivisesti koronatilanteen mahdollisia vaikutuksia lentoliikenteen alkamiseen kuullen maakuntien tarpeita ja tiedottaa aloitusajankohdasta myöhemmin.

”Olemme tyytyväisiä, että kilpailutus on saatu tältä osin päätökseen ja uusi operaattori, NyxAir, on nyt tiedossamme. Odotamme nyt tarkempia aikataulutietoja ja lentojen aloitusajankohtaa. ”, toteaa Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg.