Hyppää sisältöön
Kaksi nuorta kesätyöntekijää leikkaa puuston oksistoja.

Työllisyyden kuntakokeilun vinkkejä kesätyöhakuun

Kesätyö on erinomainen tapa saada niin sanotusti jalka oven väliin työpaikkaan. Etenkin jos on nuori, vastavalmistunut tai työkokemusta on vähän. Kesätyöhaut ovat parhaillaan alueellamme käynnissä.

Kesätöiden hakuajat vaihtelevat työnantajasta riippuen. Itseään kiinnostavien tehtävien hakujen päättymispäivät kannattaa kirjoittaa muistiin. Monet työnantajat käyvät läpi hakemuksia jo hakuaikana. Liikkeellä kannattaa olla ajoissa.

Hakemusta kirjoittaessa kannattaa kertoa, miksi juuri tämä kyseinen työnantaja kiinnostaa. Mieti aiempaa työkokemustasi, koulutusta tai ominaisuuksiasi, mitä kannattaisi erityisesti mainita? Avaa osaamistasi ja mitä olet tehnyt aiemmissa tehtävissäsi. Harvoin pelkkä ammattinimike kertoo tarpeeksi.

Kuntien kesätöitä voit hakea kuntien omilta verkkosivuilta sekä muun muassa Kuntarekryn kautta. Työmarkkinatorilta sekä erilaisilta työpaikkasivustoilta löydät kesätöitä esimerkiksi hoitoalan, kaupan ja puhtaanapidon aloilta. Teollisuuden kesätöitä alueellamme näet muun muassa Kokkola Industrial Parkin sivuilta.