Fortsätt till innehållet

Kommunförsökets tips för sökande av sommarjobb

Sommarjobb är ett utmärkt sätt att så att säga få foten mellan dörren till en arbetsplats. Framför allt om du är ung, nyligen utexaminerad eller endast har lite arbetserfarenhet. Sökandet av sommarjobb pågår som bäst i vår region.

Ansökningstiderna för sommarjobben varierar beroende på arbetsgivare. Det är bra att anteckna sista ansökningsdatumet för uppgifter som man själv är intresserad av. Många arbetsgivare går igenom ansökningar redan under ansökningstiden. Det är bra att vara ute i god tid.

När du skriver din ansökan är det bra att berätta varför du är intresserad just av arbetsgivaren i fråga. Fundera på din tidigare arbetserfarenhet, utbildning eller egenskaper som är bra att nämna. Berätta om ditt kunnande och vad du gjort i dina tidigare uppgifter. Endast en yrkesbenämning berättar sällan tillräckligt.

Kommunernas sommarjobb kan du söka på kommunernas egna webbplatser och bland annat via Kuntarekry. På Jobbmarknaden och olika arbetsplatsers webbplatser hittar du sommarjobb till exempel inom vårdbranschen, handel och renhållning. Sommarjobb inom industrin hittar du bland annat på Kokkola Industrial Parks sidor.