Hyppää sisältöön

Tietoa työllisyyden kuntakokeilusta

Työllisyyden kuntakokeilun logo

Kokkolan seudun kuntakokeilussa 2 600 TE-toimiston henkilöasiakkaan palvelu siirtyy pääosin alueen kuntien vastuulle

Keski-Pohjanmaan työttömien työnhakijoiden palveluissa tapahtuu muutos, kun osa tiettyjä asiakasryhmiä koskevista TE-toimiston tehtävistä siirretään lainsäädännön perusteella työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvien kuntien tehtäviksi. Kokkolan seudun kuntakokeilun muodostavat Kokkolan kaupunki, Kannuksen kaupunki ja Perhon kunta sekä Kaustisen seutukunta (eli Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Toholampi ja Veteli)

Kokkolan seudun kuntakokeilun on määrä käynnistyä 1.3.2021 ja se päättyy 30.6.2023.

Käytännössä kuntakokeilun käynnistyminen tarkoittaa, että 1.3.2021 alkaen osa Pohjanmaan TE-toimiston keskipohjalaisista asiakkaista asioi pääasiassa oman kotikuntansa työllisyyspalveluissa ja osa asiakkaista jatkaa Pohjanmaan TE-toimiston asiakkaana.

Muutoksen piiriin kuuluvia asiakkaita on noin 2 600 ja he siirtyvät automaattisesti TE-toimistolta kunnille asiakastietojärjestelmässä eikä siirto aiheuta toimenpiteitä asiakkaille.

Pohjanmaan TE-toimistosta siirretään 14,2 henkilötyövuotta kuntakokeilun palvelukseen. Kuntakokeilulle tulee toimitilat Kokkolassa iParkiin, ja maakunnassa pääosin kuntien virastotaloihin. Kokeilun aikana kehitetään myös vahvasti digitaalisia palveluita asiakkaiden käyttöön. 

Muutos asiakassiirtoineen perustuu lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta. Työllisyyden edistämisen kuntakokeilut liittyvät hallituksen tavoitteisiin nostaa työllisyysastetta.

Lue valtakunnallisilta verkkosivuiltamme lisää työllisyyden kuntakokeiluista ja mitä kokeilut tarkoittavat henkilöasiakkaan ja työnantajan näkökulmasta:

Työllisyyden kuntakokeilut (te-palvelut.fi)

Työnhakijan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana (te-palvelut.fi)

Työnantajan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana (te-palvelut.fi)

 

Ketkä kuuluvat kuntakokeilun piiriin?

Kokeiluun ohjataan työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kuntakokeiluun kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä kaikki maahanmuuttajat tai vieraskieliset, jotka ovat joko työttöminä tai työvoimapalveluissa kokeilukuntien TE-toimistoissa.

Alueen TE-palvelut ilmoittavat siirtyville asiakkaille asiasta henkilökohtaisesti. Kokeiluun siirtyminen ei siten vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

 

Infograafi työllisyyden kuntakokeilun asiakkuudesta

 

Kokkolan seudun kuntakokeilun koordinaattori

Sanna-Mari Levijoki
Työllisyyspäällikkö
044 7809 086

Lisätietoja kuntakokeilusta Kaustisen seutukunnalla
Anna Nieminen
työllisyyskoordinaattori
040 1678 349

Lisätietoja kuntakokeilusta Kannuksessa
Laura Korhonen
työllisyyskoordinaattori
044 4745 241