Hyppää sisältöön
Pöllö liitää siivet levällään.
Suopöllön iltaliito / Jani Ylikangas

Vaihtuvat näyttelyt

Kiepin toiminnan perusta on yhteistyössä. Teemme yhteistyötä muun muassa Luonnontieteellisen keskusmuseon (Luomus), Geologian tutkimuslaitoksen (GTK) sekä paikallisten toimijoiden, asiantuntijoiden ja harrastajien kanssa. Yhteistyön avulla järjestämme pysyvien näyttelyiden rinnalle vaihtuvia näyttelyitä. Niiden kautta voimme syventyä ajankohtaisiin ja mielenkiintoisiin teemoihin tai luonnonilmiöihin. Alueen taiteilijat tuovat tärkeän ulottuvuuden herkkään luontokokemukseen.

Faabelimetsän pöllöt 

14.2.–2.6.2024

Jani Ylikangas, valokuvia

Luontokuvaajana etsin tunnelmia, tunteita ja mystiikkaa vanhojen kuusimetsien kätköistä. Pyrin liikkumaan vapaasti eläinten mukana, samalla ikuistaen niiden elämää ja elinympäristöä omalle maalausmaiselle tyylilleni uskollisesti. Yleensä tutustun kohteisiini ennalta, yksilöinä, ja kuvateokset saavat muotonsa vasta kun luottamus ja vahva yhteys kuvattavaan on syntynyt.

Faabelimetsän pöllöt -näyttely on matka Kokkolan alueen pöllöjen elämään eri vuodenaikoina. Pöllöt ihastuttavat ja ihmetyttävät meitä. Ne hallitsevat pimeydessä. Jokainen yö on uusi haaste jossa seikkailu odottaa. Näyttelyn keskiössä on helmi-pöllön pesintä, mutta tutustumme myös lapinpöllöön, viirupöllöön, varpuspöllöön, huuhkajaan, suopöllöön ja vaelluksella olevaan hiiripöllöön. Pöllöjen kanssa vietetyistä hetkistä kirjoitetut runolliset tekstit tukevat näyttelyn kuvia.

Pöllöretkellä-työpaja

Tällä pöllöretkellä näet pöllöjä ja kuulet niiden huhuilua takuuvarmasti. Kieppi, Kokkolan luonnontieteellinen museo järjestää yhteistyössä Jani Ylikankaan kanssa näyttelyn sekä työpajan, jossa perehdytään Suomessa eläviin pöllölajeihin ja niiden elintapoihin. Veikko Salkion pienoisdioraamat kertovat pöllöjen pesinnästä ja niiden saaliseläimistä. Voimme myös luoda yöllisen metsän tunnelmaa varjoteatterin keinoin.

Työpaja voidaan sovittaa eri ikäryhmille sopivaksi. Työpaja antaa monipuolisesti tietoa Suomen pöllöistä sekä tukee luonto- ja ympäristökasvatusta. Kesto: n.1,5 h tai sopimuksen mukaan. Ryhmän koko n. 15 henkeä tai ryhmän/luokan koko. Varaukset: 040 8065 155; 040 8068 262; kieppi@kokkola.fi ajat sopimuksen mukaan. Katso hinnat ja lisätiedot sivulta Opastukset ja työpajat.

Menneitä näyttelyitä: