Hyppää sisältöön
Sekatekniikalla tehtyjä perhosen munia, toukka ja kaksi aikuista perhosta osana Marianne Kaustisen Metamorphosis-näyttelyä vuonna 2018.

Vaihtuvat näyttelyt

Kiepin toiminnan perusta on yhteistyössä. Teemme yhteistyötä muun muassa Luonnontieteellisen keskusmuseon (Luomus), Geologian tutkimuslaitoksen (GTK) sekä paikallisten toimijoiden, asiantuntijoiden ja harrastajien kanssa. Yhteistyön avulla järjestämme pysyvien näyttelyiden rinnalle vaihtuvia näyttelyitä. Niiden kautta voimme syventyä ajankohtaisiin ja mielenkiintoisiin teemoihin tai luonnonilmiöihin. Alueen taiteilijat tuovat tärkeän ulottuvuuden herkkään luontokokemukseen.

Viimeisin tulipaloa edeltänyt näyttely oli Lasten ja nuorten kuvataidekoulun Briljanttia! -näyttely, joka liittyi Kiepin Amuletit ja jalokivet -työpajaan. Työpajassa perehdyimme kivien hiontaan ja käyttöön koruina ja amuletteina sekä tutustuimme Viljo Nissisen mineraalikokoelman moniin jalokiviin.

”Erilaiset amuletit ovat kiehtoneet ihmisiä jo alkuajoista lähtien. Ne ovat tuottaneet kantajalleen onnea, suojelleet häntä tai jopa muistuttaneet jostain tärkeästä asiasta. Kuvataidekoulun oppilaiden amulettitulkinnoissa voit nähdä myös mystisyyttä, loisteliaisuutta sekä toiveikkuutta. Amuletteja on työstetty piirtäen, maalaten, muovaillen ja grafiikan tekniikoilla.

Jalokivien väriloisto sekä hiottujen kivien geometriset muodot ovat myös inspiroineet oppilaita. Oppilaiden kanssa on pohdiskeltu muun muassa sitä, kuinka pienet kivensirut saavat ihmiset matkustamaan tuhansia kilometrejä, maksamaan päätähuimaavia summia ja jopa taistelemaan saadakseen niitä itselleen. Jalokivillä ja arvokkailla koruilla käyttäjä myös kertoo viestejä ympäristölleen; esimerkiksi kuninkaallisilla kookkaat jalokivet viestivät asemasta ja arvokkuudesta. Arvokkaan jalokivilahjan antaja kertoo lahjan saajalle tämän olevan erityisen tärkeä ja rakas. “