Hyppää sisältöön
Ihminen pyörätuolissa, jonka selustassa roikkuu reppu. Kuva on rajattu ja siinänäkyy pyörätuolin takapyöriä ja ihmisen käsi.
Pixapay – stevepb

Esteettömät reitit videolla

Trullevin retkeilyreitti ja pirunpelto 3 km tai 0,4 km / suunta

Ympyräreitti 3 km

Osoite: Trullevintie 593

Vaativa esteetön reitti

Käänny Valkohiedan parkkipaikalta oikealle. Seuraa aluksi opasteita Punakallioiden suuntaan. Mastometsäntien jälkeisen ylämäen jälkeen seuraa opasteita Pirunpellolle. Jatka Pirunpellolta seuraten Valkohieta -opasteita takaisin parkkipaikalle.

Reitillä on mäkiä enimmillään 18 asteen pituuskaltevuudella. Voit välttää mäet kiertämällä ympyräreitin kääntymällä vasemmalle Vesikiventietä tai Marjastajanpolkua pitkin. Kulje valitsemaasi tietä noin 200 metriä. Retkeilyreitti jatkuu vasemmalle. Seuraa reitin opasteita Pirunpellolle.

Janareiti 0,4 km / suunta

Osoite: Trullevintie 593

Käänny Valkohiedan parkkipaikalta vasemmalle ja seuraa Pirunpelto opasteita.

Videolla janareitti alkaa Pirunpellolta kohti Valkohiedan parkkipaikkaa kohdassa 4.40.

Janareitillä Valkohiedalta Pirunpellolle ei ole jyrkkiä mäkiä.

Kohteessa ei ole toistaiseksi esteetöntä käymälää. Pirunpellon penkkipöydässä pöydän päätä on pidennetty, niin että sen ääressä on mahdollista evästellä pyörätuolista käsin. Reitin varrella on useita matalia penkkejä. Matkalla on virtuaaliopasteita, joita varten voit ladata valmiiksi Salmi AR -sovelluksen. Tarkemmat ohjeet sovelluksen lataamiseen ja käyttöön löydät Kokkolan kaupungin verkkosivuilta. Opasteet eivät ole kohokuvioituja.

Trullevin vaativa esteetön reitti Valkohiedalta Pirunpellolle kuvattu pyöräillen. Ohita video: Trullevin vaativa esteetön reitti Valkohiedalta Pirunpellolle kuvattu pyöräillen.

Laajalahden rantareitti 1,7 km

Osoite: Hietanokantie 238

Käänny Vaasantieltä Laajalahden uimaranta kyltin kohdalta ja seuraa opasteita. Parkkipaikka on Hietanokantien päässä. Parkkipaikalta on viittaopasteet luontopoluille sekä uimarannalle.

Reitin vaativuusluokka – Vaativa esteetön reitti

Laajalahden parkkipaikalta alkavan polun alku on helppokulkuista pitkospuureittiä. Reitin varrelta löytyy esteetön käymälä sekä grillikatos. Grillikatoksen jälkeinen osuus reitistä on sorastettua polkua. Rantareitti on ympyräreitti ja se on merkitty viittaopastein. Opasteet eivät ole kohokuvioituja.

Rantaraitin lähtöpiste on parkkipaikalla. Polku kulkee aluksi dyynien läpi halkovana pitkospuureittinä rannalle. Rannalta reitti jatkuu sorastettuna. Reitin varrella on grillipaikka, uimaranta, pukukopit, esteetön käymälä, lintutorni ja kaksi nuotiopaikkaa rannan tuntumassa. Lintutorni ja pukukopit eivät ole esteettömiä. Tuuli nostattaa hiekkaa pitkospuiden päälle, joka voi hankaloittaa pyörätuolilla kulkemista.

Laajalahti sijaitsee Öjanjärven rannalla. Natura 2000 -verkostoon kuuluva lintuvesialue on pinta-alaltaan 266 hehtaaria. Laajalahti ja Hietanokka uimarantoineen ja kuntopolkuineen on Kokkolan suosituimpia virkistysalueita. Alue on ympärivuotisessa käytössä. Latureitti kulkee Koivuhakaan saakka. Alueella saa liikkua jokaisenoikeudella huomioiden uimarannan rajoitukset. Lintujen pesimäaika 15.4.–31.7. pitää huomioida retkeiltäessä.

Laajalahden rantareitti kuvattu pyöräillen. Ohita video: Laajalahden rantareitti kuvattu pyöräillen.