Hyppää sisältöön

Opastukset ja varaukset

K.H.Renlundin museolla on tarjolla neljä opastusta, joiden sisältöihin pääset tutustumaan alla. Opastuksia järjestetään museon aukioloaikoina ti-su 11.30-16 ja to 11.30-18. Opastukset ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Opastukset on varattava vähintään 10 päivää ennen toivottua opastuksen ajankohtaa sähköpostitse osoitteesta khrenlundinmuseo.elamys@kokkola.fi
Huom! Loma-ajat saattavat vaikuttaa opastusten saatavuuteen heinäkuussa.
Joulun ajan opastusten varaukset tehtävä 20.12. mennessä.
Huomioithan nämä ja olet hyvissä ajoin liikkeellä!

Opastusten ryhmäkoko 
Opastusten ryhmäkoot poikkeavat kohteen mukaan. Tarkista ryhmäkoko opastuksen kuvauksesta. Jos ryhmäsi koko on suurempi kuin opastuksen max. henkilömäärä, ota yhteys asiakaspalveluun khrenlundinmuseo.elamys@kokkola.fi

Hinta ja maksu

60 min opastus/ ryhmä
ti-pe 50,00 €
la 60,00 €
su 100,00 €

90 min opastus/ ryhmä
ti-pe 75,00 €
la 90,00 €
su 150,00 €

Opastuksen voi maksaa pankkikortilla tai laskulla. Pankkikorttimaksu suoritetaan K.H.Renlundin museokaupassa (Roosin talo, Pitkänsillankatu 39) ennen opastusta. Laskutusta varten tarvittavat tiedot (varaajan nimi/ yhdistyksen nimi, osoite, y-tunnus/ varaajan hetu) toimitetaan opastusvarauksen yhteydessä osoitteeseen khrenlundinmuseo.elamys@kokkola.fi Oppaat eivät ota vastaan opastusmaksuja.

Tärkeää muistettavaa!
Opastukselle tulevia ryhmiä pyydetään saapumaan ajoissa paikalle, jotta kierros voidaan aloittaa sovittuna ajankohtana. Ryhmän myöhästyessä opastukseen varattua aikaa ei pidennetä.
Opastuksen peruutus on tehtävä viimeistään 3 arkipäivää ennen opastusta sähköpostitse osoitteeseen khrenlundinmuseo.elamys@kokkola.fi Alle kolmen päivän sisällä tulleista peruutuksista laskutetaan täysi hinta. Täysi hinta laskutetaan myös, mikäli ryhmä ei saavu paikalle.

Opastukset


 • Pitkänsillankatu 39
  67100 Kokkola

  Opastuksella pääset tutustumaan Roosin talon rakennuttajan kauppias Anders Roos (1785-1842) nuoremman henkilö- ja perhehistoriaan. Toinen opastuksen merkittävä teema on Karl Herman Renlund (1850–1908) sekä hänen Kultakauden taidekokoelmansa. Merimiehen pojaksi Kokkolassa syntynyt Karl Herman Renlund (1850–1908) eteni rautakaupan puotipuksusta suurliikemieheksi ja keräsi elinaikanaan huomattavan omaisuuden sekä toimi yhteiskunnallisena vaikuttajana. Kultakauden taidekokoelmassa on esillä Renlundin lahjoitukseen kuuluvia tunnettuja teoksia suomalaisen taiteen kultakaudelta, kuten Beda Stjernschantzin, Magnus Enckellin, Pekka Halosen ja Viktor Westerholmin teoksia.

  Opastuksen kesto 60 min
  Ryhmäkoko max. 25 henkilöä
  Opastus ei ole esteetön


 • Pitkänsillankatu 28
  67100 Kokkola

  Opastuksella pääset tutustumaan museokorttelin kohteisiin. Pedagogio rakennettiin vuonna 1696 koulutaloksi ja on tiettävästi Suomen vanhin ei-kirkollinen kaupungissa sijaitseva julkinen puurakennus.
  Lassanderin talo rakennettiin alun perin Kustaa Adolfin kadulle vuonna 1748, josta se myöhemmin siirrettiin museokortteliin. Lassanderin talossa pääset myös tutustumaan Kokkolan 1700-luvun historiaan.

  Ryhmäkoko max. 20 henkilöä
  Opastuksen kesto 60 min
  Opastus ei ole esteetön

 • Läntinen Kirkkokatu 20
  67100 Kokkola

  Opastuksella pääset tutustumaan Fredrik ja Anna Draken kotiin, joka on Kokkolan vanhassa kaupungissa sijaitseva kotimuseo. Rakennus irtaimistoineen siirtyi kaupungin omistukseen testamenttilahjoituksena vuonna 1997. Vuonna 1835 rakennetussa talossa on asunut Draken käsityöläisperhettä neljän sukupolven ajan.

  Ryhmäkoko max. 15 henkilöä
  Opastuksen kesto 60 min
  Opastus ei ole esteetön

 • Opastus alkaa Roosin talolta (Pitkänsillankatu 39), jossa pääset tutustumaan talon historiaan ja K.H. Renlundin henkilöhistoriaan. Roosin talolta opastus jatkuu museokorttelin Pedagogioon ja Lassanderin taloon. Pedagogio rakennettiin vuonna 1696 koulutaloksi ja on tiettävästi Suomen vanhin ei-kirkollinen kaupungissa sijaitseva julkinen puurakennus.
  Lassanderin talo rakennettiin alun perin Kustaa Adolfin kadulle vuonna 1748, josta se myöhemmin siirrettiin museokortteliin. Lassanderin talossa pääset myös tutustumaan Kokkolan 1700-luvun historiaan.

  Ryhmäkoko max. 20 henkilöä
  Opastuksen kesto 90 min
  Opastus ei ole esteetön


 • Läntinen Kirkkokatu 20
  67100 Kokkola

  Opastus varattavissa jouluna 2023.
  Opastuksella pääset tutustumaan Fredrik ja Anna Draken kotiin, Draken perheen joulunvietontapoihin ja menneen ajan joulutunnelmiin. Fredrik ja Anna Draken koti on Kokkolan vanhassa kaupungissa sijaitseva kotimuseo. Rakennus irtaimistoineen siirtyi kaupungin omistukseen testamenttilahjoituksena vuonna 1997. Vuonna 1835 rakennetussa talossa on asunut Draken käsityöläisperhettä neljän sukupolven ajan. Opastusta varten koti on koristeltu Draken suvun joulukoristeilla.

  Ryhmäkoko max. 15 henkilöä
  Opastuksen kesto 60 min
  Opastus ei ole esteetön