Hyppää sisältöön

Kiviniitty

Kiviniityn pohjoisosan pientaloalue on muotokieleltään yhtenäinen ja hyvin säilynyt 1960-luvun pientaloalue. Alue rajautuu Tehtaankatuun, Herman Renlundin katuun ja Mariankatuun. Eheimpänä on säilynyt vuoden 1962 asemakaavan mukaan rakennetut omakotitalojen korttelialueet Brennerinpuiston ja Riskanpuiston ympäristössä sekä Libeckinkadun ja Puutarhakadun varrella. Lisätietoja Museoviraston verkkosivulla.  (aukeaa uuteen välilehteen)

 

Liikenneyhteydet

Paikallisliikenne Byssen reitit

  • RL 1 (Kaustari–Heinola): Antti Chydeniuksen katu
  • RL 2 (Rödsö–Rytimäki): Mariankatu
  • RL 4 (Meritulli–Isokylä): Antti Chydeniuksen katu, Mariankatu
  • RL 5 (Ykspihlaja–Koivuhaka): Antti Chydeniuksen katu, Mariankatu
  • PY 16 (Bodö): Antti Chydeniuksen katu

Palvelut

Kiviniityn koulun on suomenkielinen yläkoulu, joka tarjoaa ruotsin kielikylpyopetusta ja englannin laajamittaista kaksikielistä opetusta. Koulussa on myös musiikkiluokat ja liikuntapainotteinen opetus, sekä valmistavan opetuksen (VALO), joustavan perusopetuksen (JOPO) ja erityisopetuksen pienryhmät.

Myös Nuorisokeskus Vinge ja Musiikkikeskus Snellman sijoittuvat Kiviniityn alueelle.

Kiviniityssä on leikkipaikkoja Brennerinpuistossa ja Riskanpuistossa. Viereisellä Santahaan urheilualueella on valaistu ulkotekonurmi, hiekkatekonurmi, ja kolme luonnonnurmikenttää, tenniskenttiä sekä jalkapallohalli Kippari Hall. Pohjoisväylän toisella puolella alkaa Santahaan ulkoilualue pururatoineen, reitteineen ja hiihtolatuineen.

Kiviniityssä on lähikauppa. Tehtaankadun toiselta puolelta Tervahovin ja Mesilän alueella löytyy lisää palveluja, ja ydinkeskustaan on matkaa noin 2 km.