Hyppää sisältöön
Suuri joukko ihmisiä istuttamassa tulppaaneja Brita Marian puistoon. Istuttajat ovat pukeutuneet takkeihin ja huppareihin sekä pitkiin housuihin. Istutuspaikan taustalla näkyy pyörätie ja sen takana metsää.

Tehdään yhdessä

Viheralueilla on tarkoitus olla ja viihtyä. Tästä syystä viheralueiden suunnittelussa, kunnossapidossa ja rakentamisessa halutaan kuulla niiden käyttäjiä. Eli juuri sinua.

 • Voit osallistua viheralueiden suunnitteluun alusta asti. Tiedotamme aina asukkaita uusista suunnittelukohteista, jolloin voit olla yhteydessä viheraluesuunnitteluun ja kertoa omat ajatuksesi ja ideasi.

  Järjestämme myös kohteesta riippuen erilaisia kyselyitä, työpajoja ja muita tilaisuuksia, joissa keräämme materiaalia suunnittelua varten. Osa suunnitelmista laitetaan nähtäville kaupungin virallisten kanavien kautta.

 • Haluatko osallistua käytännön töihin? Puistopuoli järjestää joka vuosi erilaisia istutustempauksia ja puistotapahtumia, joista tiedotetaan erikseen kaupungin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

 • Erinomainen tapa huolehtia luonnon hyvinvoinnista on tehdä pieniä tekoja luonnon monimuotoisuuden eteen. Tällaisia ovat esimerkiksi pihaniityn perustaminen, torjunta-aineista luopuminen, kompostoiminen ja oma hyönteishotelli.

 • Haluatko järjestää talkoot esimerkiksi haitallisten vieraskasvilajien torjumiseksi?

  Ota yhteys puistotoimistoon, puistot@kokkola.fi, tai laita viestiä palautepalvelun kautta.

  Tarjoamme talkoolaisille jätesäkit ja haemme pois kasvijätteet kaupungin mailta kerätyistä kohteista.

 • Tule mukaan kaupunkiympäristöraatiin!

  Kaupunkiympäristöraati kehittää ja ideoi Kokkolan kaupunkiympäristöä yhdessä toimialan asiantuntijoiden kanssa. Raati kokoontuu neljä kertaa vuodessa ja paneutuu kullakin kerralla ennalta määriteltyihin aiheisiin. Aiheita voivat olla vaikkapa kaupungin ulkotilojen viihtyisyys, katu- ja puistoalueiden käyttö ja kunnossapito tai muut ajankohtaiset asiat.

  Lisätietoja antaa kaupunginpuutarhuri Sini Sangi, puh. 044 7809 369, sini.sangi@kokkola.fi.

 • Erillisten tapahtumien järjestäminen puistoissa vaatii aina alueen käyttöluvan, jota haetaan Kokkolan sähköisen asiointipalvelun kautta.