Hyppää sisältöön
Värikäs salaattiannos lasikulhossa pöydällä.

Elintarvikkeet

Elintarvikealan toimija on aina vastuussa valmistamiensa tai myymiensä elintarvikkeiden turvallisuudesta sekä niistä asiakkaille annettavista tiedoista. Tarkastuksilla arvioidaan omavalvonnan toimivuutta.

Ota yhteyttä elintarvikevalvontaan, jos:

  • epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
  • olet perustamassa uutta tai lopettamassa olemassa olevaa elintarvikehuoneistoa (esimerkiksi ravintolaa, myymälää)
  • yrittäjä on vaihtumassa
  • haluat ryhtyä valmistamaan kotonasi elintarvikkeita myyntiin
  • olet suunnittelemassa elintarvikehuoneistosi rakenteiden tai toiminnan olennaista muuttamista
  • aiot myydä tai tarjoilla elintarvikkeita tilapäistapahtumissa, yleisötilaisuuksissa, torilla, jne.
  • haluat tehdä valituksen Keski-Pohjanmaan alueella sijaitsevasta elintarvikkeita käsittelevästä yrityksestä tai elintarvikkeista

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon valvonta-alueeseen kuuluvat Kokkola, Kannus, Kaustinen, Halsua, Veteli, Perho, Toholampi, Kruunupyy ja Lestijärvi.

  • Kolme valkoruskeaa lehmää pellolla. Keskimmäisenä oleva lehmä seisoo ja katsoo kameraan päin. Kuvan oikeassa ja vasemmassa reunassa olevat lehmät ovat makuullaan ja selin kameraan päin. Oikeassa reunassa makaava lehmä on kääntänyt päänsä kameraan päin.
    Alkutuotanto

    Alkutuotantopaikasta ja siellä harjoitettavasta toiminnasta tulee tehdä ilmoitus Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollolle.

  • Pöydällä on lautanen, jolla on värikäs ruoka-annos. Lautasen vieressä on aterimet lautasliinan päällä.
    Elintarvikehuoneiston perustaminen

    Uuden elintarvikehuoneiston, kuten esimerkiksi ravintolan, kahvilan, myymälän tai elintarvikkeiden verkkokaupan perustamisesta on tehtävä ilmoitus…

  • Käsiä pestään hanan alla, käsissä on saippuavaahtoa.
    Ruokamyrkytys­epäilyt

    Sivulla kerrotaan toimintaohjeita, jos epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen.

Ota yhteyttä

yterveys@kokkola.fi