Hyppää sisältöön
Pieni vaalea koiranpentu on ulkona makuulla puualustalla ja katsoo suoraan kohti kameraa.

Eläinsuojelu

Jos epäilet eläinten huonoa kohtelua, voit tehdä asiasta eläinsuojeluilmoituksen valvontaeläinlääkärille tai virka-ajan ulkopuolella hätätapauksessa päivystävälle eläinlääkärille. Hätätapauksella tarkoitetaan eläimen välitöntä hengenvaaraa.

Eläinsuojeluilmoitusten tekeminen virka-aikana (arkisin klo 8 – 16)

  • Sähköisellä ilmoituslomakkeella.
  • Sähköpostitse osoitteeseen: valvontaelainlaakari@kokkola.fi. Ilmoituksen tulee sisältää seuraavat asiat: kohteen tarkka osoite (myös kunta), kohteen nimi ja puhelinnumero (jos ovat tiedossa) ja lyhyt kuvaus tilanteesta. Sähköpostia luetaan arkisin virka-aikaan.
  • Jos edellä kerrotut tavat eivät ole mahdollisia, voi ilmoituksen tehdä soittamalla valvontaeläinlääkäreille.
  • Ottamalla yhteyttä Suomen eläinsuojelun (SEY) vapaaehtoisiin eläinsuojeluneuvojiin.

Eläinsuojeluilmoitusten tekeminen hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella

  • Päivystävälle eläinlääkärille
  • Poliisille 112

Eläinsuojeluviranomaisilla on vaitiolovelvollisuus ja he käsittelevät yhteystietojasi luottamuksellisina, eivätkä luovuta niitä ilmoituksen kohteelle.

Koirien haukkuminen tai vastaavat naapureille haittaa aiheuttavat asiat eivät ole eläinsuojeluasioita, eikä asiaan silloin sovelleta eläinsuojelulakia. Järjestysongelmissa tulisi ensisijaisesti pyrkiä itse sopimaan asia häiriön aiheuttajan tai taloyhtiön kanssa. Järjestyslakia valvoo poliisi.

Eläinsuojelulain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Lain avulla pyritään edistämään eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Eläimiä on kohdeltava hyvin, eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Lisäksi eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä sekä otettava huomioon eläinten fysiologiset tarpeet ja käyttäytymistarpeet.

Ota yhteyttä

valvontaelainlaakari@kokkola.fi