Hyppää sisältöön
Teos, missä on värikkäästi maalattu lato

Näin se on nähtävä!     

7.6.–29.9.2024
Näyttelyhalli, Pitkänsillankatu 28, Kokkola  

Alajärvellä asuva kuvataiteilija Elina Försti (s. 1971) on tehnyt sielunmaisemastaan tavaramerkkinsä. Pohjalaismaisemat romanttisen jäyhine ja harmaine latoineen ja riihineen on saanut taiteilijan käsittelyssä raikkaan väri- ja muotokylvyn. Taiteilija on dokumentoinut maalauksiinsa pohjalaisen maaseutuympäristön muutosta. Rakennusten elinkaarten kautta taiteilija myös muistuttaa ajan kulusta ja ihmiselämän rajallisuudesta.

Elina Förstin maalauksissa näkyy muistumia tekstiiliartenomin koulutuksesta. Taiteilijan siveltimen käyttö on harkitun yksityiskohtaista ja maalausten kuvapinta tuo mielleyhtymiä kudotusta kankaasta tai ryijystä. Försti on siirtänyt lakeuden kansallismaiseman digiaikaan, ja pikselöityvinä kuvina ne ovat alkaneet tulkita maalaisuutta ja maaseutua uudella tavalla.

Försti on opiskellut Vapaassa taidekoulussa. Taiteen tekemisen ohessa hän opettaa, luennoi ja ottaa aktiivisesti osaa taide-elämään. Elina Förstin teoksia on useissa julkisissa kokoelmissa. Näin se on nähtävä! esittelee taiteilijan tuoreinta tuotantoa. Försti työskentelee Etelä-Pohjanmaan rahaston myöntämällä kaksivuotisella apurahalla. Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Kuvatiedot:
Elina
Försti, Metsäpellon riihi, 2021–22. Kuva: Pasi Puskala