Olet tässä

Kotiseutuaineisto

Chydenica-kotiseutukokoelma

Chydenica-kotiseutukokoelmaan on talletettu kauno- ja tietokirjallisuutta, omakustanteita, Keski-Pohjanmaan Pränttärit ry:n tuotantoa, lehtiä sekä musiikkiaineistoa, pääasiassa Kokkolaa koskevaa aineistoa. Muuta Keski-Pohjanmaata käsittelevää aineistoa hankitaan valikoiden.

Sukututkijoiden käyttöön on hankittu alueen kirkonarkistojen asiakirjoja ja muuta materiaalia. Alueella ilmestyvät lehdet ovat kokoelmassa mikrofilmeinä.

Chydenica-maakuntakirjailijat : Kirjasammon kotimaiset kirjailijat maakunnittain

Kirjailija on Keski-Pohjanmaan maakuntakirjailija, jos hän on syntynyt Keski-Pohjanmaalla ja sen lisäksi asunut täällä huomattavan osan elämästään.

Kotiseutumme Kokkola

Kotiseutumme Kokkola -tietokanta sisältää viitteitä kirjoihin, lehtiartikkeleihin, www-sivuihin, videoihin ja äänitteisiin, joissa kerrotaan Kokkolan historiasta, asukkaista, rakennuksista, palveluista, elinkeinoelämästä, kulttuurista ym. Materiaalia on pääasiassa v. 1977, 1989-91 ja 2002-04.

Annikki Wiirilinnan lehtikirjoituksia - Kokkolan historiaa

Annikki Wiirilinnan artikkelit on julkaistu pääasiassa Keskipohjanmaa ja Kokkola -lehdissä vuosina 1960 - 1991. Joukossa on muutama Österbottningenissa, Ilkassa ja Keskisuomalaisessa ilmestynyt artikkeli. WWW-dokumentit sisältävät lehtiartikkelin tekstin ilman lehtikuvia ja piirroksia. Kuvatekstit ovat artikkelien lopussa.  

Erik Henrik Holmin käsikirjoitukset

Gamlakarleby Högre Elementärskolanin kirjastokokoelmaan sisältyviä Kälviän kirkkoherra Erik Henrik Holmin (1784-1856) käsikirjoituksia digitoituna.

Erik Fordell 

Erik Fordell (1917–81) oli säveltäjä, pianisti ja kuoronjohtaja Keski-Pohjanmaalla. Hänen laaja tuotantonsa käsittää useita kymmeniä sin­fonioita, soitinkonserttoja ja muita suurimuotoisia teoksia.

Vuonna 1970 Erik Fordell lahjoitti yhdessä vaimonsa Anna-Lisa Fordellin kanssa kirjakokoelmansa, kirjeenvaihtonsa, nuottinsa ja käsikirjoituksensa sekä levytyksensä Kokkolan kaupunginkirjastolle.

Lohtaja-kokoelma

Lohtajan kirjasto kerää kotiseutukokoelmaa. Siihen tallennetaan entisen Lohtajan kunnan aluetta (tapauskohtaisesti myös Suur-Lohtajaa) käsittelevää aineistoa: kauno- ja tietokirjallisuutta, lehtileikkeitä sekä av-aineistoa.

Sivun alkuun

Päivitetty 30.12.2017 | Lähetä palautetta | Tulosta