Hyppää sisältöön
Kaksi nuorta poikaa katselee vitriinin sisältöä. Vitriinissä on pieniä nukkekodin esineitä.
Tomi Hirvinen

Lapset ja nuoret

Lasten ja nuorten osaston sähköposti: Kirjasto.lanu@kokkola.fi
Puhelin: 0408065435​

Kirjastosta voit lainata kuvakirjoja, satukirjoja, lasten- ja nuortenkirjoja, tietokirjoja, lehtiä, pelejä, elokuvia ja lastenmusiikkia. Henkilökunta auttaa sinua löytämään aineistoa tai voit etsiä sitä verkkokirjastosta.

Lasten ja nuorten osastoilla voit leikkiä ja pelata kirjaston leluilla ja peleillä. Voit myös tulla tekemään läksyjä tai muuten vain viettämään aikaa kirjastoon.

  • Kirjastot tarjoavat varhaiskasvatukselle ja esiopetukselle satutuokioita, kirjaston esittelyä ja kirjastonkäytön opetusta sekä kirjapaketteja.

  • Voit pyytää kirjavinkkarin koululle esittelemään lasten- ja nuortenkirjoja. Kirjavinkkaushetki voidaan järjestää myös koululaisten kirjastokäyntien yhteydessä. Kokkolan alueella kirjavinkkausta pidetään ensisijaisesti 3.- ja 8.-luokkalaisille.

  • Järjestämme koululaisille ohjattuja kirjastokäyntejä, joiden tarkoituksena on lukemaan innostaminen ja kirjaston palveluihin tutustuminen. Yläkoululaiset voivat osallistua esimerkiksi murhamysteeriin ja pakopeliin. Alakoululaisille järjestämme vierailuja opettajan toivomuksen mukaan vaikkapa kirjastosuunnistuksena. Ota yhteys omaan lähikirjastoosi hyvissä ajoin sopiaksesi luokkasi kirjastokäynnistä. Kirjastovierailu voidaan järjestää myös aamulla ennen kirjaston avaamista muille asiakkaille.

    Kirjasto on mukana Taitojen polku- kulttuurikasvatussuunnitelmassa toteuttamassa 2. luokkien Rohkea taito-osiota.

piirretty kuva, jossa kissa kirjapinon päällä.

Anders-kirjastoilla on yhteinen digilukudiplomi!

Diplomin kirjalistat ovat netissä. Diplomisivustolla on myös kirjoihin liittyvää materiaalia, kuten kirjatrailereita tai vinkkausvideoita. Digilukudiplomi on suunnattu alakoululaisille ja siitä löytyy luettavaa kaikenlaisille lukijoille.

Digilukudiplomiin voit tutustua osoitteessa https://digitaalinen-lukudiplomi.webnode.fi

Lisätietoja diplomista saat omasta lähikirjastosta tai omalta opettajaltasi.

Ota yhteyttä